Ефбет Супер Волей сезон 2023-24  Преди финала Левски- ЦСКА!

Ефбет Супер Волей сезон 2023-24 Преди финала Левски- ЦСКА!


До края стигат най-подготвените, адаптивните и издръжливите, или тези, които хванат подходящата форма в точното време.

Мечтан финал за едни  и неочакван за други.

Ефбет Супер Волей ще има нов шампион и той ще се реши след вечно дерби между ЦСКА и Левски.

фото:nvl.bg start-photo.bg

Как се стигна до този финал и какво показват цифрите преди финалната серия  –

Левски започна сезона с положителна енергия, след спечелването на Суперкупата на България. След това, отборът на Николай Желязков имаше своите колебания, но успя да запише осем победи в първия полусезон и само три поражения. Засечките при сините дойдоха, срещу Хебър преди кризата ( 0-3), в Бургас от Дея (0-3) и домакинско поражение от Монтана (2-3).

През втория полусезон тенденцията се запази, отново осем победи и три загуби, като  изненада можем да отбележим загубата от Черно море във Варна. Сините загубиха отново от Дея (1-3) и от Берое (2-3).  След изиграни 109 гейма и  1897 спечелени точки, този баланс им отреди второ място преди плейофите и добра изходна позиция за атакуване на титлата.

foto:nvl.bg start-photo.bg

Сините се представиха убедително на атака, реализирайки 51% от всички топки.

Постигнаха 266 точки от блокада и 152 точки от сервис.

Основния диагонал на отбора Венислав Антов, имаше своите колебания през сезона, но в последната част от първенството показва стабилност, 322 реализирани точки от атака, 32 блокади и 36 точки от сервис е неговия принос за отбора до момента.

April 10, 2024, София: Efbet супер Волей мъже: Левски София – Нефтохимик 2010 на , Wednesday
(Photo by Антон Узунов/Стартфото Anton Uzunov/startphoto.bg 2024)

 

От своя страна ЦСКА изигра колеблив редовен сезон. През първата част, записаха седем победи и четири поражения, от Хебър (0-3), от Дея (0-3), Берое (1-3), и от Левски (0-3). Втората част бе още по-колеблива, армейците допуснаха пет поражения и шест победи. Дея отново победи, този път с 3-2 в София. Нефтохимик надделя с 3-1 в Бургас, Берое за втори път записа победата на своя сметка и накрая второ поражение от Левски в зала „Васил Симов“ с 2-3. ЦСКА влезе в плейофите от пета позиция, след изиграни 107 гейма и реализирани 1748 точки в редовния сезон.

foto:nvl.bg start-photo.bg

Армейците реализираха 49% от атаките си.

Блокадата добави 259 точки, а сервисът още 152 точки.

Основната бойна единица на армейците, Страхиня Бързакович е реализирал до момента 446точки от атака, 54 блокади и 28 точки от сервис.

foto:nvl.bg start-photo.bg

 

И  двата отбора преминаха през динамични плейофи.

На четвъртфинал Левски се затрудни срещу Пирин, като се наложи да се играе трети мач, след категоричния успех на Пирин в Разлог (3-1/0-3/3-0).  На полуфинал, сините срещнаха Нефтохимик, (1-3/3-2/3-1/3-1) където след четири мача си осигури участие на финал.

ЦСКА се изправи срещу Монтана на четвъртфинал, две победи (3-1) и участие на полуфинал. Там чакаше победителя от редовния сезон и главен претендент за титлата отбор на Дея. След здрава битка (2-3/3-0/3-2/3-1), армейците успяха да прекършат своя противник и си заслужиха мястото на финала.

Очакванията са, за спортно зрелище от най-високо ниво. Емоциите са гарантирани.

+ There are no comments

Add yours