Ефбет Супер Волей сезон 2023-24 Полуфинали ЦСКА победи Дея с 3-2 гейма и поведе в серията.

Ефбет Супер Волей сезон 2023-24 Полуфинали ЦСКА победи Дея с 3-2 гейма и поведе в серията.


Полуфиналите започна с драматичен мач, между победителя в редовния сезон Дея и петия в класирането ЦСКА.

Очакванията се оправдаха, че ще има много изиграни геймове, но за качеството и необходимия заряд за полуфинал, може да се поспори.

БУРГАС(БЪЛГАРИЯ)
2-3
ДЕЯВОЛЕЙ
ЦСКА
Score
23 - 25
27 - 25
21 - 25
25 - 18
12 - 15
108 - 108
Statistics
Teams
5Serve (ace)6
31% pos/19%perf.Reception 43% pos/ 22% perf
51%Attack 45%
12Block (kill blocks)12
32Erors31
Лукас Мадалоз
29т/25ат/3бл/1сер
Best scorerСтрахиня Бързакович
20т/18ат/1бл/1сер

foto:nvl.bg

Със сериозни промени в съставите си, започнаха двамата треньори. Изненада или необходимост, бяха тези рокади? По скоро необходимост, Дея с много ключови състезатели със здравословни проблеми. Кадеду започна с нова двойка централни нападатели в лицето на Стефан Чавдаров  и Милослав Димов.  ЦСКА бе принуден да започне с Християн Великов на мястото на Александър Симеонов, който отсъстваше поради служебни ангажименти. Ролята на  основен разпределител, пък бе поверена на Делчо Раев.

С вяло темпо на игра и без много емоция срещата започна добре за домакините, които успяха да натрупат сериозна преднина при 20-16, след което сякаш някой дръпна шалтера и всичко потъна в мрак. ЦСКА успя бавно и методично да стопи разликата и да излъже своя противник в края, спечелвайки частта с 25-23.

foto:nvl.bg

Драматичен развой и във втората част, където сценария бе подобен с първата. Дея имаше преднина през целия гейм, успя да поведе с 23-20, след това допусна обрат за 25-24 за армейците. Две непредизвикани грешки в атака от армейците, дадоха възможност на  Дея да изравни резултата в геймовете. ЦСКА изигра стабилен трети гейм и заслужено поведе в резултата, но не успя да затвори мача в четири гейма. Армейците играеха с големи амплитуди, като изпускаха много възможности на контраатака. Дея даде всичко от себе си, да вкара мача в тайбрек. За пореден път се опитаха, с индивидуални умения да покрият появилите се пробойни. Слабото посрещане, на моменти се покриваше с успешна атака, но срещу себе си имаха грамотен отбор, който не позволяваше това да се случва всеки път. Поетия риск на сервис, не се оправда.

foto:nvl.bg

В последната част, домакините се самоубиха ритуално, допускайки 6 грешки от начален удар, при гейм до 15 точки. ЦСКА започна по-концентрирано с преднина в резултата, която поддържаше до самия край на мача.

Първа успешна крачка за ЦСКА, по пътя към финала.

 

+ There are no comments

Add yours