Ефбет Супер Волей След пълен обрат Нефтохимик се класира за финал!

Ефбет Супер Волей След пълен обрат Нефтохимик се класира за финал!


Нов епичен двубой, който прати Нефтохимик на финал.

Препълнената зала „Младост“ заслужаваше зрелище, и го получи.

Нефтохимик оцеля след драма и ще спори за титлата срещу Хебър.

БУРГАС(БЪЛГАРИЯ)
3-2
НЕФТОХИМИК
ЦСКА
Score
19 - 25
14 - 25
26 - 24
25 - 19
15 - 9
99 - 102
Statistics
Teams
10Serve (ace)6
41% pos/13%perf.Reception 27% pos/ 9% perf
49%Attack 48%
8Block (kill blocks)9
29Erors19
Матей Михайлович
26т/25ат/1сер
Best scorerДимитър Димитров
23т/17ат/3бл/3сер

foto:nvl

Серия която ще се помни дълго, с обратите, с емоциите и качествения волейбол. Серия започнала с пробив на ЦСКА, две победи в Бургас, малко очаквани за мнозина. Притиснат до стената, Нефтохимик възкръсна в София с  две победи, които върнаха серията за пети мач в Бургас.

 

Началото бе за ЦСКА, с два нокаутиращи гейма армейците поведоха с 2-0. Нефтохимик не знаеше къде се намира, напрегнати и хаотични волейболистите на Атанас Петров бяха неузнаваеми.

foto:nvl

 В първите два гейма играта на армейците беше разнообразна и резултатна. Димитър Димитров бе търсен само в краен случай,  да завършва атаките на своя отбор. Владимир Станков включваше умело своите центрове в игра. Всичко това продължи до средата на третата част.

Ключов  се оказа третия гейм, в който ЦСКА изпусна инициативата след като водеше с 18-15. За това основна заслуга имаше Аксел Трухчев, който с мощния си начален удар разби посрещането на ЦСКА. Нефтохимик се нуждаеше от емоции, които да ги извади от летаргичното състояние в което се намираха до момента. Измъкнали с много обрати третата част с 26-24, волейболистите на Атанас Петров промениха коренно поведението си.

foto:nvl

Стабилизираха посрещането, оттам атаката стана значително по-разнообразна и логичното се случи, обратът стана факт. След два спечелени гейма, психологическото предимство бе на страна на домакините преди началото на поредния тайбрек. Нефтохимик изглеждаше с една идея по- свеж от своя противник, смените на Атанас Петров се получиха . Победителят от редовния сезон успя да направи пълен обрат, както в серията от 0-2 мача, така и в последния мач от 0-2 гейма  и да се класира за финала.

 

+ There are no comments

Add yours