Евро битки- част втора

Евро битки- част втора


Сверихме си часовниците и…

Установихме голямата разлика която съществува между българският клубен волейбол и европейският. За съжаление повечето отбори приключиха безславно участието си в различните турнири в които участваха. Единствения отбор който продължава напред ,е отборът на Монтана след две победи над израелския Апоел Фар Шаба.

БЕЛГОРОД(РУСИЯ)
3-0
БЕЛОГОРИЕ
ЦСКА
Score
25 - 15
25 - 23
25 - 10
75 - 48

За ЦСКА беше ясно още от самото начало , че шансовете за нещо повече от участие срещу Белогорие са сведени до минимум. Армейците се докоснаха до славни руски волейболисти като Сергей Тетюхин, Димитрий Мусерски, Сергей Гранкин. Дано за по младите в отбора на Сашо Попов, допира до такива класни волейболисти послужи за вдъхновение и стимул за развитие.

снимка:cev.lu

ДОТИНХЕМ(ХОЛАНДИЯ)
3-0
ОРИОН
ЛЕВСКИ
Score
27 - 25
25 - 10
25 - 13
77 - 48

Левски имаше късмет при жребия ,паднаха се да мерят сили срещу холандкият  Орион .В първата среща сините загатнаха, че имат сили за преминаване в следващ кръг с победа с голяма разлика в точките. Реваншът показа друго , загуба с 0-3 . Златен гейм определи пътят на двата отбора. За съжаление евро походът на  Левски приключи, губейки последната част на две точки разлика13-15. За сините остава, да съсредоточат усилия в първенството и да наваксат пропуснатото през първия полусезон за по- добра изходна позиция преди плейофите.

снимка:cev.lu

БУРГАС(БЪЛГАРИЯ)
0-3
НЕФТОХИМИК
ДУКЛА ЛИБЕРЕЦ
Score
18 - 25
21 - 25
18 - 25
57 - 75

Нефтохимик

Тежък първи сезон в европейските турнири за шампиона на България. Нефтохимик започна в предварителния кръг на шампионска лига, с големи очаквания, имайки предвид какви състезатели има в отбора. Инкасира две поражения от Фридрихсхафен. Продължи във втория по сила турнир за купата на ЦЕВ , там срещна коравите чехи от Дукла Либерец. Първата среща даде надежда, въпреки загубата с 3-2 , като гости момчетата на Найден Найденов изиграха сериозен мач дори,водеха в резултата с 2-1 гейма. Реваншът се очакваше с нетърпение в Бургас, но се оказа  повече от катастрофален за домакините. 0-3 .Очакванията са едно, реалността, друго. Голямо текучество на състезатели и липса на отборна игра. Така може да се определи ситуацията около Нефтохимик.

снимка:cev.lu

МОНТАНА(БЪЛГАРИЯ)
3-2
МОНТАНА
АПОЕ ФАР ШАБА
Score
27 - 29
25 - 17
25 - 20
20 - 25
16 - 14
113 - 105

Монтана

За първи път в своята история при дебютното си участие в европейските турнири, отборът на Даниел Пеев записва две победи и класиране в следващата фаза. Монтана е единствения български отбор който продължава участието си в европейските турнири.

снимка:cev.lu

 

 

+ There are no comments

Add yours