Euro Volley 2019 Балкански финал!

Euro Volley 2019 Балкански финал!


Сърбия разби мечтите на Франция за финал.

ПАРИЖ(ФРАНЦИЯ)
3-2
СЪРБИЯ
ФРАНЦИЯ
Score
23 - 25
25 - 23
25 - 21
17 - 25
15 - 7
105 - 101

Фаворитите загубиха.

След като, Словения малко очаквано за мнозина се класира за финала, спечелвайки срещу Полша в първия полуфинал, във втория се получи същата история. Считания за фаворит отбор на Франция, загуби от Сърбия. И така, в шеговит тон може да кажем, че бивша Югославия  ще изиграе последния мач от евроейското първенство. А кой ще бъде новия европейски шампион предстои да разберем.

снимка:cev.lu

Франция пропиля своя шанс да играе на финал на европейско първенство пред собствена публика. Ако бяха победили, щеше да се повтори финала от 2015 година, когато победиха Словения и станаха европейски шампиони.

Спортно технически аспекти за отбелязване:

Началото на срещата не предполагаше такъв развой на събитията. Франция доминираше, играеше в познатия стил, комбинативна и динамична игра, приятна за окото. Бенджамин Тонюти умело дирижираше играта на всички своите нападатели, благодарение на доброто посрещане. Сърбия изпитваше трудности при посрещане, но успяваше да компенсира с блокада и защита. С напредване на мача, Франция загуби  играта в центъра, губеше и в резултата с 1-2. Притисната до стената, Франция показа най-доброто на което е способна в четвъртата част за да се върне в мача. Всичките 12,500 души в зала „Аккорхотелс“ очакваха и се надяваха французите да приключат срещата в своя полза и да играят на финал.

Не така мислеха момчетата на Слободан Ковач,Сърбия показа за пореден път как се играят важни мачове и как се започва тайбрек. Успяха да вкарат мача в удобно темпо за тях, отстъпващият по класа разпределител Йовович, умело и балансирано водеше нападението на своя отбор.

снимка:cev.lu

Да знаеш кога, какво и как да го направиш!

Ударното начало в последната част, 5-0 за Сърбия, постави под напрежение домакините. Тонюти все почесто поглеждаше къде се намира Нгапет за да отправи подаването си именно към него. За пореден път се забеляза силната зависимост на Франция от играта на своята звезда. Усетили момента сърбите бяха безпощадни. Блокадата е основния компонент от играта, който донесе победата на Сърбия в тази среща, 16 срещу само 6 за Франция. Духът и манталитета на победители също оказа своето влияние за изхода на тази среща. Съвсем заслужено Сърбия ще играе на финал на европейско първенство след 2011 година, когато триумфира на шампионата в Австрия и Чехия.

снимка:cev.lu

Опитът в такива мачове дава минимално предимство на Сърбия, но дали това ще бъде достатъчно да се спре победния ход на Словения.

Балкански финал, неочакван за мнозина.

Най- интересното предстои!

 

 

+ There are no comments

Add yours