Euro Volley 2019 Добро начало и лош край!

Euro Volley 2019 Добро начало и лош край!


Груповата фаза на европейското първенство е в историята.

България започна първенството подобаващо, три мача, три важни победи над противници отстъпващи от нашето ниво. Последната част  бе неуспешна за нас.

Пред обидно малко зрители, България загуби от Италия решаващ мач за по добра изходна позиция във втората фаза.

МОНПЕЛИЕ(ФРАНЦИЯ)
1-3
БЪЛГАРИЯ
ИТАЛИЯ
Score
25 - 22
23 - 25
21 - 25
17 - 25
86 - 97

Реално България имаше два  сериозни мача в груповата фаза, за съжаление и двата мача  ги загубихме.

За разлика от двубоя с Франция, където просто маркирахме на игрището , в мача с Италия на моменти, в първите два гейма, показахме добро ниво на волейбол Италия винаги е била дразнител за всички отбори и състезатели, които искат да играят в най-силното клубно първенство.

снимка:cev.lu

Акценти за отбелязване:

Ключов втори гейм, където при равностойна битка дребни детайли решиха изхода от този гейм.

Сериозен опит за надиграване в центъра, където се представихме на ниво в атака.

В последните два мача ясно се видя, че когато оборотите се вдигнат, трудно отговаряме на предизвикателството. Изпитваме трудности, когато следват разигравания едно след друго.

След средата на третият гейм, съпротивителните сили на нашите момчета чувствително намаляха, в четвъртата част Силвано Пранди даде възможност за изява на почти всички състезатели.

снимка:cev.lu

Италия много добре усещаше важните моменти и вземаше своето. Отбор, който умее да контролира темпото на игра печели, видяхме го и в тази среща, започнаха колебливо, но постепенно вдигаха оборотите.

Какво предстои:

Ден, два за отдих, пътуване и нов етап.

България прилючи на трета позиция в групата и по регламент, трябва да пътува за Словения, където в елиминационен мач ще се срещне с вторият отбор от група C. Това ще  бъдат домакините от Словения.

снимка:cev.lu

Резултатите от всички групи показват едно, че слаби отбори вече няма. Може да има чисти резултати, но има много игра за всяка точка.

+ There are no comments

Add yours