Euro Volley 2019 Пъзелът се нарежда!

Euro Volley 2019 Пъзелът се нарежда!


Вече е ясно кои отбори ще спорят за медалите.

Към отборите на Полша и Словения, се присъединиха Сърбия и Франция.

Как се случи това:

Сърбия мина по трудния път към голямата четворка, побеждавайки Украйна.

АНТВЕРПЕН(БЕЛГИЯ)
3-2
СЪРБИЯ
УКРАЙНА
Score
21 - 25
25 - 23
25 - 22
19 - 25
15 - 9
105 - 104

Тежко изпитание за Сърбия, костващо много нервни клетки на Слободан Ковач, който пое отбора след олимпийската квалификация.

Снимка:cev.lu

На всяко първенство се появява отбор, който се окачествява като приятната изненада и стига неочаквано напред в класирането. На това първенство смело можем да кажем, че това бе отбора на Украйна. За последно украйнските волейболисти играха на европейско през 2005 година, където финишират на дванадесето място.  Показаното от тях на този шампионат заслужава адмирации. Украйна разполага с младо и талантливо поколение, което тепърва ще се развива.Ентусиазмът и желанието, не бяха достатъчни. Липсата на опит ги лиши от участие във финалната четворка.

снимка:cev.lu

Като говорим за опит и неговото използване не можем да не отбележим показаното от Сърбия в този мач. Да разпознаеш важните моменти, да знаеш кога и как, е това сърбите го умеят. В последната решителна част, много събрани и концентрирани волейболистите на Ковач не дадоха шанс на своя противник и съвсем заслужено ще се борят за медали от 31 европейско първенство.

 

На пълни обороти и пред пълни трибуни, Нгапет и компания уверено крачат към финала в Париж.

НАНТ(ФРАНЦИЯ)
3-0
ФРАНЦИЯ
ИТАЛИЯ
Score
25 - 16
27 - 25
25 - 14
77 - 55

Очакванията бяха за дълъг и оспорван мач, очакванията са едно, реалността съвсем друго. Франция преминапрез Италия като TGV (скоростен влак) през малка гара.

Ключов втори гейм в мача, Италия имаше шанс да промени хода на случващото се но не се възползва. Тактическият ход на Бленджини да премести основния диагонал Зайцев в ролята на посрещач, беше на път да успее, но две фатални грешки в атака именно на Зайцев лишиха Италия от спечелен гейм в тази среща.

снимка:cev.lu

Франция наложи високо темпо на игра, на което италианските волейболисти не можаха да отговоря.

Забеляза се и друго, че за разлика от Франция, която разполага със скамейка, при Италия проблема с резервни състезатели е очевиден.

Франция продължава да мечтае за нов финал, Италия се прибира вкъщи спирайки на крачка от  битката за медалите, но с билет за Токио, така, че всичко е точно.

+ There are no comments

Add yours