Euro Volley 2019 Сърбия триумфира!

Euro Volley 2019 Сърбия триумфира!


Балканският финал бе спечелен от Сърбия.

ПАРИЖ(ФРАНЦИЯ)
3-1
СЪРБИЯ
СЛОВЕНИЯ
Score
19 - 25
25 - 16
25 - 18
25 - 20
94 - 79

За разлика от Сърбия, която имаше сравнително лек поток, Словения мина по трудния път до този финал, преминавайки през Русия и Полша, два отбора считани за основни фаворити за титлата. Е, до края не винаги стигат фаворитите, а най- подготвените и адаптивните.

снимка:cev.lu

Опит, характер и манталитет на победители –  това демонстрираха сръбските волейболисти в последния мач на 31-то европейско първенство.

Акценти за отбелязване:

Словения започна срещата много убедително, но с напредване на мача се видя, че без  диагонал такъв мач не може да се спечели. Митя Гаспарини и Тончек Щерн изпитваха сериозни проблеми със сръбската блокада. До края на мача така и не намериха себе си, за разлика от Атанасиевич, който започна срещата слабо, но с всяко разиграване подобряваше своята игра.

снимка:cev.lu

Със значително по-слабо посрещане,  Сърбия успя да покаже много по успешна атака.

Началният удар ключов елемент, Словения започна много добре мача, създаде доста проблеми на своя противник в първия гейм. След това ролите се смениха, Сърбия значително подобри своя сервис и това се отрази на общата им игра.

снимка:cev.lu

Крайните нападатели на Сърбия, Урош Ковачевич и Неманя Петрич, изнесоха мастер клас, как се различават тънките моменти и се отиграват важните топки. Почти всички по-дълги разигравания бяха спечелени от Сърбия.

Сърбия знае как се играят такива мачове, показаха го и този път, не случайно имат спечелени една дузина медали от европейско първенство.

снимка:cev.lu

Тук е момента да се отбележи, че Сърбия също се провали на олимпийската квалификация, Никола Гърбич подаде оставка, Слободан Ковач пое отбора няколко седмици преди първенаството, но сърбите нямаха проблеми с мотивацията. Системата която са изградили през годините и се спазва от всички им помага да преминават  през кризисните периоди много лесно.

снимка:cev.lu

Словения изигра перфектно първенство, загуби втори финал, но остави много приятно впечатление. Даде ясен знак, че всички трябва да се събразяват с тях.

Няколко думи и за мача между Франция и Полша

Франция не издържа на напрежението и остана с празни ръце. Тежкия двубой срещу Сърбия на полуфинала даде своето отражение.

снимка:cev.lu

 Полша заслужено спечели бронзовите медали. Един успешен сезон за тях, трето място във VNL, трето място на европейско първенство и билет за Токио2020.

снимка:cev.lu

Двуседмичният маратон Euro Volley 2019 приключи, сериозните анализи тепърва предстоят. Едно е ясно, конкуренцията се повишава с много бързи темпове. Вече няма отбори срещу които имаш сигурни три точки, ако не играеш на 100%  всичко свършва и се прибираш вкъщи.

Това е волейбола, емоция която си заслужава!

 

 

 

 

 

+ There are no comments

Add yours