Euro Volley 22 U20 България ще спори за бронзовите медали, след 1-3 срещу Италия.

Euro Volley 22 U20 България ще спори за бронзовите медали, след 1-3 срещу Италия.


България ще спори за бронзовите медали, след като загуби от Италия с 1-3 гейма първия полуфинал на Европейското първенство U20.

След трудното излизане от групата, очакванията за финал на се оправдаха.

MONTESILVANO(ITALIA)
3-1
ITALIA
BULGARIA
Score
23 - 25
25 - 17
25 - 18
25 - 20
98 - 80
Statistics
Teams
4Serve (ace)2
57% pos/31%perf.Reception 53% pos/28perf
43%Attack 34%
17Block (kill blocks)8
28Erors28
Алесандро Боволента
27т/20ат/6бл/1сер
Best scorerГеорги Татаров
17т/14ат/3бл

cev.eu foto

Началото бе впечатляващо, с голяма преднина в резултата, но трябва да отчетем, че италианците грешаха повече от очакваното. Сериозно притеснение в техните редици. Разликата стигна до 8 точки преднина за българите. В последната част на първия гейм, позволихме на домакините да се съвземат. България спечели гейма само на две точки разлика 25-23.

foto:cev.eu

Ясно беше, че Италия няма да продължи да играе така, както в началото на мача. След като премина първоначалното напрежение в домакините, мача придоби друг характер. Ключова се оказа смяната на разпределите в отбора на Италия, Бонифанте отстъпи мястото на Фаница, който намери верния ритъм към своите нападатели.

foto:fivb.com

Ключов трети гейм в който тръгнахме добре, но  серия от точки обърна резултата в полза на Италия, която взела предимството не го изпусна до края. В полето на България се настани хаоса, а  с епизодични прояви такива мачове не се печелят. Въртележката на състезателите не даде резултат.

foto:cev.eu

След този гейм психологическото предимство отиде на страната на домакините. Италия водеше в резултата, а нашите плахи опити да вкараме мача в тайбрек не успяха.

Италия  контролираше ритъма на игра, показа по-качествен волейбол с ясна система на игра   и съвсем закономерно ще спори за златните медали.

+ There are no comments

Add yours