Euro Volley 23M Полша детронира Италия от европейския връх!

Euro Volley 23M Полша детронира Италия от европейския връх!


Европа има нов шампион!

Полша е новия европейски шампион, след като се наложи във финала с 3-0 над Италия.

ROMA(ITALIA)
0-3
ITALIA
POLAND
Score
20 - 25
21 - 25
23 - 25
64 - 75
Statistics
Teams
3Serve (ace)11
33% pos/22%perf.Reception 54% pos/ 18% perf
55%Attack 51%
6Block (kill blocks)4
20Erors20
Даниеле Лавия
13т/11ат/2бл
Best scorerВилфредо Леон
13т/10ат/3сер

foto:cev.eu

Очакванията за оспорван и дълъг мач не се оправдаха. Волейболистите на Никола Гърбич не оставиха много шансове на домакините, които опитаха да се противопоставят, но без успех.

И двата отбора преминаха през трудни полуфинали. Полша преодоля кошмара си Словения в четири гейма, а Италия хвърли доста енергия за да отстрани олимпийските шампиони от Франция.

И най-добрия разпределител без посрещане не може  да направи нищо, освен да подава стандартно в зона в 2 и зона 4. Именно посрещането беше елементът в  който Италия се провали в този финал.

foto:cev.eu

Когато топката лети с 130 км/ч, тогава може да се приемат грешките, но когато за три гейма не може да се разберете кой да посреща късия сервис и топките в зоната на конфликта и губиш точки, не може да разчиташ на успех. Без посрещане няма добре организирана атака, Италия трудно преодоляваше високата и добре организирана блокада на поляците.

foto:cev.eu

Леон напомни за най-доброто си време, давайки своя принос за спечелване на титлата и затваряйки устите на критиците.

foto:cev.eu

Полша изигра финала по перфектен начин, поетия риск на сервис се оправда (15 грешки и 11 аса). Дългата скамейка също оказа голямо влияние за крайния изход. Видя се, че Де Джорджи нямаше много възможности със състезатели, които от квадрата да задържат нивото или да го повишат. От другата страна Гърбич, използваше много умело всички играчи с които разполагаше.

foto:cev.eu

След спечелване на Лигата на нациите, Полша отново е на най-високото стъпало на почетната стълбичка. Демонстрирайки сила, мощ и огромен потенциал, поляците са основния фаворит за спечелване и на олимпийската квалификация, която ще започне съвсем скоро.

В мача за бронзовите медали Словения победи Франция в много интересен и оспорван мач.

ROMA(ITALIA)
2-3
FRANCE
SLOVENIA
Score
22 - 25
16 - 25
25 - 21
25 - 18
11 - 15
99 - 104

Франция се мъчеше през цялото време на шампионата, далеч от перфектното си състояние петлите печелха мачовете си на база опит.  Словения извлече максимума от първенството и заслужено намери място на почетната стълбичка.

фото:cev.eu

Първенство приключи, Европа има нов шампион и нови герои.  Много отбори тръгнаха с надежда за успешно представяне, малко изпълниха поставените задачи. Време за почивка няма, защото скоро започва още едно важно състезание от спортния календар за годината, олимпийските квалификации. Всеки отбор тръгва с надеждата, да намери  прекия път към Париж 2024.

+ There are no comments

Add yours