EuroVolley U 18 men България се размина с медалите!

EuroVolley U 18 men България се размина с медалите!


В спорта са важни победите, но по- важно е кога се постигат!

България загуби от Полша мача за бронзовите медали.

LECCE(ITALIA)
1-3
БЪЛГАРИЯ
ПОЛША
Score
21 - 25
27 - 29
25 - 23
23 - 25
96 - 102

Най- лошия сценарии, който никой не си е представял за родните волейболисти. След доброто начало и класирането на отбора за финалната фаза, се очакваше най- малко отново финал, както беше преди година в София.

Уви не се получи, в последната част от първенството, отборът на Мартин Стоев не показа играта която демонстрираше в началото. Може би и преместването от Марсиковетере  в Лече е една от причините. Някъде по трасето се загуби тази енергия, непримиримост и отборен дух.

снимка:cev.lu

И двата отбора влязоха в тази среща след тежки загуби, България загуби от Чехия с 0-3, а Полша от Италия в пет гейма, 2-3.

Въпреки изиграните пет гейма на полуфинала с Италия, поляците изглеждаха доста свежи, демонстрираха добра физическа кондиция и още в началото взеха инициативата.

 

Смачкани емоционално след загубата от Чехия, българските волейболисти показаха зъби, бориха се мъжки, но това не бе достатъчно за почетната стълбичка. Отново на преден план излязоха проблемите, които съпътстваха отбора през по- голяма част от първенството, а именно колебливо посрещане и хаотичен блок. В тази среща и сервисът не донесе очакваното.

Statistics
БългарияTeamsПолша
2Serve (ace)4
43%/ 26%Reception (pos% / ex%)57%/27%
50%Attack (pos%)46%
5Block (kill blocks)10

България изигра два мача във финалната фаза, като под индиго с единтични проблеми, с тази разлика, че срещу Полша отбора имаше своите шансове за обрат.

Ключов втори гейм загубен от нашите с 27-29, това позволи на поляците да поведат с 2-0 гейма. България направи опит за обрат, но не се получи.

Най- резултатен състезател:

Георги Татаров 30 точки/27 атака/3 блок

Александър Николов 17 точки/17 атака

Владимир Гърков 11 точки/9 атака/2 сервис

Георги Татаров с добрите си изяви през цялото първенство попадна в идеалния състав на шампионата, като най-добър диагонал на разпределителя.

снимка:cev.lu

Това, че сме единственият отбор  победил шампиона Италия в по-ранен етап от първенството, е утеха за наивници. През годините, България много често е играха в такива филми.

В спорта са важни победите, но по- важно е кога се постигат!

Дано това първенство да бъде урок за младите волейболисти и оценят правилно ситуацията, която имаха пред себе си. Уникален шанс, след отказване четири отбора, европейския шампион от 2019 г, Франция, традиционно силната Русия, Германия и Финландия също не взеха участие. По- малко мачове, повече време за почивка, мачове през ден.

снимка:cev.lu

Е, не успяхме да се възползваме от ситуацията, поредното четвърто място за български волейболисти. Със сигурност има разочарование, но е факт, че България е сред топ отборите на това поколение.

Хубавото е, че с изявите си и класирането, което направиха този отбор има подсигурен календар за следващите две години.

Директно участие на световно първенство през 2021 година.

Директно участие на Европейския младежки фестивал през 2022 година.

 

 

+ There are no comments

Add yours