EYOF 2022 България остана със сребърните медали!

EYOF 2022 България остана със сребърните медали!


И във финалната битка, Италия се оказа по-силна от България.

BANSKA BISTRICA(SLOVAKIA)
3-0
ITALIA
BULGARIA
Score
25 - 20
25 - 21
25 - 23
75 - 64
Statistics
Teams
4Serve (ace)3
38% pos/18%perf.Reception 40% pos/12perf
43%Attack 42%
8Block (kill blocks)9
17Erors33
Лука Порро
12т/11ат/1сер
Best scorerАлександър Николов
15т/11ат/3бл/1сер

foto:eyof.eu

Двата отбора бяха в една предварителна група. Очакваше се след загубата в груповата фаза, България да търси реванш, но за съжаление не се получи и този път.

С по-организирана игра, италианците лесно стигаха до точките. Мартин Стоев търсеше оптималния състав, способен на обрат, но така и не го намери. В игра се появиха почти всички състезатели, но съществена разлика в играта на отбора не се забеляза.

foto:eyof.eu

През голяма част от срещата, Италия доминираше в резултата, което им даваше спокойствие на игрището. България имаше своя силен момент във втората част, когато имаше преднина от три точки при 11-8, но бързо изпусна инициативата, позволявайки на италианците да спечелят и тази част от мача.

Рискът на сервис не се оправда, за три изиграни гейма българите допуснаха 17 грешки от начален удар, реализирайки само три точки.

foto;eyof.eu

Непредизвиканите грешки оказаха своето влияние за крайния изход на срещата, Италия играеше рационално с малко грешки, 17 за цялата среща. България от своя страна пое риска, но 33 непредизвикани грешки за три гейма са твърде много.

България остана със сребърните медали от олимпийския форум , безспорен успех за отбора на който му предстои и участие на Европейско първенство.

 

+ There are no comments

Add yours