Габриела Коева: Групата е доста сериозна, всеки гейм и всяка точка ще са от значение!

Габриела Коева: Групата е доста сериозна, всеки гейм и всяка точка ще са от значение!


Габриела Коева – бивша националена състезателка, анализатор и коментатор. Специално за Volleycomment.

 Излезе жребия за световното първенство, България попадна в сериозна компания, твоя коментар?

Групата действително изглежда доста сериозна на пръв поглед, САЩ и Сърбия със сигурност са фаворити – първият и третият на Олимпиадата в Токио. Въпреки това смятам, че с останалите отбори имаме равни шансове и фокусът трябва да бъде насочен към изиграване на тези мачове възможно най-стегнато.

снимка:cev.eu

 Какво да очакваме от нашия отбор, започваме кампанията с нов треньор това може ли да донесе позитиви?

Вярвам, че Лоренцо Мичели ще донесе свежест при работата с националния отбор. Ще има нов поглед и нови идеи, в зависимост от състава, с който ще има възможност да работи. Очаквам момичетата да покажат сърце във всички мачове, без значение дали излизат като аутсайдер или фаворит на терена. Всеки гейм и всяка точка ще са от значение за потока, в който ще попаднат след това.

foto:cev.eu

С това първенство започва нов олимпийски цикъл за Париж2024, очакваш ли разместване на пластовете, или фаворитите ще са обичайните заподозрени?

Напоследък се наблюдава сериозно изравняване на нивото в световния женски волейбол. САЩ, Турция, Китай, Италия, Бразилия, Сърбия… всеки може да победи всеки и не се съмнявам, че Световното първенство ще бъде изключително интересен турнир за феновете на спорта.

foto:cev.eu

 Смяна на поколения при Турция, Италия, Сърбия и САЩ  наблюдаваме през последните няколко години. Всъщност младите състезателки в тези отбори вече са натрупали доста опит в международни мачове. В отбора на България също се очертава да видим млади момичета, на тях им предстои тепърва да минат по този път и да натрупат опит. Вярвам, че Мичели ще работи целенасочено с младите и ще разчита много на тях.

+ There are no comments

Add yours