Golden League21 W  Хърватия се класира за финалa!

Golden League21 W Хърватия се класира за финалa!


Радослав Арсов със специален коментар за VolleyComment!

Първият полуфинал противопостави изравнените състави на Испания и Хърватия.

РУСЕ(БЪЛГАРИЯ)
1-3
ИСПАНИЯ
ХЪРВАТИЯ
Score
12 - 25
25 - 10
18 - 25
23 - 25
78 - 85

Очаквания-

В този мач се очакваше сблъсък между два отбора на едно ниво.Като фаворит бе сочен отборът на Хърватска ,на който предстоеше да защити този си стаут в този мач. Двата отбора трябваше да ни покажат, къде се намират като ниво и качество на игра в сравнение с най добрите отбори от Лигата на нациите.

foto:cev.eu

Първия гейм започна на приливи и отливи от двете страни, като от страната на Испания играта се въртеше основно около основните им нападателки Сегура и Ескамила, а от страната на Хърватия около Фабрис, Милош и Икич. Двата отбора опипваха „почвата“ ,и се опитваха да открият слабите страни на съперника. Постепенно Хърватия, заигра по-спокойно и наложи своя ритъм на игра. В отбора на Испания, определено личеше напрежение което водеше до индивидуални непредизвикани грешки. Хърватките изпълняваха по силен сервис и затрудняваха посрещането на отбора на Испания, което доведе до лесно разгадаване на дистирбуцията им и организация на добре подреден блок. Видя се, че хърватския отбор,беше разучил много добре тактически отбора на Испания и четеше много умело играта им. В трудните и важни моменти, лидера Фабрис решаваше всичко в полза на отбора на Хърватия. Може да се отбележи, че хърватския отбор игра доста по търпеливо и с по- малко брак в играта си. Гейма завърши по много категоричен начин в полза на Хърватия.

foto:cev.eu

Във втората част отборът на Испания, тръгна по агресивно и поведе в резултата. Двата отбора започнаха да показват по разнообразна игра и най вече да използват своите центрове. Също така, видяхме и изпълнение на пайп,от двете страни. В този гейм испанките заиграха  освободено, и да имат по -голяма успеваемост на висока топка и понатрупаха лек аванс. Сантанели се опита да накъса играта с почивки и смени и да забави ритъма и подема в испанския отбор, но и това не даде кой знае какъв резултат. Испанките продължаваха да затрудняват посрещането на Хърватия и да ги блокират успешно на мрежата. След много непредизвикани грешки от хърватските състезателки и по голямо настроение от страна на Испания, гейма завърши с голяма разлика в полза на Испания.

foto:cev.eu

Третата част започна оспорвано, отборите играеха точка за точка. Постепенно отборът на Хърватия започна да взима превес, изпълнявайки по добър тактически сервис. Рзпределителката на хърватките започна да върти играта около опитните Думанчич, Икич и най- вече на Фабрис и да налага своя ритъм отново. В тази част треньора на испанките потърси промяна с някой смени, но този път това не доведе до промяна в негативния резултат на неговия отбор. Оборът на Хърватия доигра спокойно и със самочуствие този гейм и закономерно го спечели. Можем да отбележим, че това беше най-оспорваната част от началото на мача.

foto:cev.eu

В четвъртата част отборът на Испания, трябваше да хвърли всичко на което бяха способни за да останат в мача. Гейма отново започна оспорвано, точка за точка, като се движеше така до средата. Нито един от двата отбора не можа да вземе явен превес и надлъгването продължаваше. Сегура от отбора на Испания се опитваше с добра игра да държи своя отбор в мача, но за съжаление не срещаше голяма подкрепа от свойте съотборнички. От другата страна мрежата лидера на отбора Фабрис, отново поведе своя отбор към крайния успех. Постепенно с добър сервис, отборът на Хърватия взе превес и не го изспусна до края на гейма. Тази част се оказа и най -оспорваната на мача. Испанките се бориха до край, но не успяха да се противопоставят на по опитния и класен отбор на Хърватия, който  с по постоянна игра, заслужено се класира за утрешния финал.

foto:cev.eu

Най резултатен играч в този мач бе Фабрис с 23 точки, от отбора на Испания завърши с 18 точки. На отделните елементи цифрите показаха:

на посрещане 46% позитивно и 26% перфектно за Хърватия срещу 40% и 19% за Испания.В атака-40% успеваемост за Хърватия и 38% за Испания.На блок-12 блока за Хърватия срещу само 2 за отбора на Испания

Заключение-

В този мач сочения за фаворит Хърватия, спечели мача без да блести особено. Саманта Фабрис  със своята игра показа, защо е световна звезда.По големият опит на отбора на Хърватска, оказа голямо значение за победата им в този мач. Борбеността на испанския отбор не беше достатъчна и особенно липсата им на опит не им позволи да спечелят повече от гейм в този мач. За отбрлязване е много добрата игра на техния лидер Сегура. Отборът на Хърватия показа по- добра игра на всички елементи и заслужено се класира за финала на Златната Лига. Като цяло волейбола който наблядавахме в този мач, беше на средно ниво и с оглед на видяното, нашия отбор не би трябвало да има никакви проблеми за спечелването на Лигата.

 

+ There are no comments

Add yours