Golden League21W България победи Чехия с 3-0 и ще играе на финал!

Golden League21W България победи Чехия с 3-0 и ще играе на финал!


Радослав Арсов със специален коментар за VolleyComment!

Много важен и с голям заряд мач, за българския отбор. Всичко друго освен победа в този мач, щеше да бъде равносилно на провал. Българският отбор определено  бе поставен под напрежение в този мач пред собствена публика.

РУСЕ(БЪЛГАРИЯ)
3-0
БЪЛГАРИЯ
ЧЕХИЯ
Score
25 - 13
25 - 23
25 - 19
75 - 55

foto:cev.eu

Отборът на Чехия е много опасен противник, но е далеч от класата на нашия отбор и като цяло, мачът трябваше да бъде спечелен с минимални усилия, за да може отбора да се съхрани за финала. Да се види дали отбора е работил сериозно върху отделните фази на игра и за подобряване на отделните елементи, които не бяха на необходимото ниво в предварителната фаза от турнира. До какво ниво на физическа подоготовка са достигнали основните фигури в отбора.

В първия гейм Иван Петков започна със стандартната стартова шестица-крайни нападателки Грегана Димитрова и Елица Василева, диагонал Емилия Димитрова, центрове Нася Димитрова и Христина Вучкова, разпределител Лора Китипова и либеро Жана Тодорова. В отбора на Чехия, големия отсъстващ бе крайната нападателка Млажнекова.

foto:cev.eu

Българският отбор започна много мотивирано и поведе в резултата. Много добра игра на Жана Тодорова в защита и добра игра в атака на Елица Василева и Емилия  Димитрова даде разлика в полза на на българския отбор. Съставът на Чехия беше подложен под напрежение и изпитваше затруднения да влезе в мача. Забеляза се доста разнообразната игра на Китипова във фаза контраатака, като търсеше игра в центъра. Нашият отбор изпълняваше много агресивен сервис и не позволяваше на отбора на Чехия да има разнообразие в атака. Атанасопулос се опитваше със смени и прекъсвания да спре устрема на българският отбор,  но това не даваше особен резултат. Като цяло отборът на Чехия издишаше във всички компоненти на играта, най вече в посрещане. В този първи гейм, диагонала на нашия отбор беше на много високо ниво и отиграваше всичко което и беше вдигнато. Много стабилно нашите стояха  на блокада. Отборът на Чехия не можа да предложи никакви волейболни аргументи и заслужено беше разгромен в този гейм. България превъзхождаше своя съперник по всички показатели.

foto:cev.eu

Втората част-  отборът започна със сериозно самочуствие и увереност. Христина Вучкова беше господар в центъра, както на блокада така и в нападение. Също така и двете ни крайни нападателки Василева и Николова доминираха в атака на мрежата. Отборът на Чехия продължи да бъде много респектиран от нашия тим и все още не можеха да влезнат в мача. В определени периоди от тази част, чехкините демонстрира добра игра в защита, проявиха търпение за да се доближит в резултата до нашия отбор. Въпреки колебанията на нашия отбор в посрещане, Василева отиграваше много важни топки на висока топка. Чехкините започнаха да рискуват все повече своя сервис, и подложиха под напрежение нашето посрещане. В следствие на разколебаното ни посрещане, нашите състезателки действаха припряно и допускаха някои непредизвикани грешки които позволиха на Чехия да изравни резултата в средата на гейма. В този момент много добрата игра на блокада на Вучкова и Василева, отново даде предимство в резултата. От отбора на Чехия, индивидуално не можем да отличим нито една състезателка до момента. С наближаването на края на гейма, Иван Петков предприе някои смени с включването на Паскова и Баракова. В края на гейма, отборът на Чехия направи последни усилия да го спечели, но класата на българския тим и особенно на лидера Василева си каза думата, което доведе до спечелването на гейма от нашия отбор с бурната подкрепа на публиката. Като цяло можем да отбележим спад в играта на България, и положителен импулс в играта на Чехия.

foto:cev.eu

Трети гейм- най важният от мача за категорична победа и класиране на финала. Очакваше се отбора на Чехия  в този трети гейм да хвърли всичко на което е способен, за да се опита да остане в мача. В първите минути на този гейм, Китипова разпределяше много добре нашата игра в всичките фази на играта. Блокадата отново заработи добре и започнахме да трупаме разлика.Чешкият треньор се опита да направи смени, но това не донесе никаква промяна. Българският отбор бавно, но сигурно налагаше своя ритъм на игра и разликата започна да набъбва в наша полза. Постепенно отбора на Чехия започна да се примирява със случващото се до момента на терена и позагубиха всички волейболни аргументи, които показаха за кратко във втория гейм. В този трети гейм доминацията на нашия отбор беше очевадна във всички компоненти на играта. За да спечели мача, на българският отбор беше необходимо само да запази нужната концентрация.

foto:cev.eu

Статистическите данни за мача показват – реализатор на мача Елица Василева  с 15 точки, за отбора на Чехия най-добър реализатор Ходанова с 11 точки.

България надигра отбора на Чехия във всички фази и елементи на игра -12 блока за България срещу 7 за Чехия, 38% успеваемост в нападение за България срещу само 27% за Чехия, само 12 непредизвикани грешки за България срещу 20 за отбора на Чехия

Елемента които не беше на необходимото ниво в този мач беше посрещането, като България завърши с 35% позитивно и 29% перфектно посрещане.

foto:cev.eu

Българският отбор спечели за това за което се беше готвил.  С оглед на видяното от нивото на отборите, нашия отбор не би трябвало да има никакви затруднения да спечели утрешния финал. Много добра и събрана игра на всички елементи и фази на игра, срещу един отбор на Чехия под средното европейско ниво, който не успя да предложи почти никакви волейболни аргументи. Много добра игра на блокада, фаза блок-защита-контраатака на много добро ниво също, добра организация от Китипова, и много силна игра в нападение на лидера на отбора Василева. Отборът стои много добре физически, и добра тактическа работа на щаба. Определено трябва да се стабилизира още нашето посрещане, единствения елемент в днешния мач които не беше на нужното ниво, и да засилим нашия сервис за утрешния двубой с Хърватия.Трябва също да се отбележи невероятната обстановка в залата в Русе и феноменалната подкрепа на публиката през целия мач.

 

+ There are no comments

Add yours