Golden League21W Втори турнир – обзор!

Golden League21W Втори турнир – обзор!


Радослав Арсов със специален коментар за VolleyComment!

Във втория турнир, който се проведе на родна земя  в Пловдив, се очакваше България  да затвърди доброто си представяне след първият турнир и да спечели задължително две победи.

foto:cev.eu Kostadin Andonov

Трябва да се обележат два факта –

Първо, че мачовете в Пловдив се играха за първи път след дълго прекъсване пред публика, което даде допълнителен стимул за добро представяне на нашия отбор и втория факт, бе включването в отбора на основни опитни играчи като Елица Василева и Христина Вучкова. Отново трябва да отбележим  отсъствието поради Ковид, на отбора на Финландия.

Българският отбор се утвърди като фаворит след първия турнир и се очакваше в този турнир да надгради  в позитивна насока своята игра. В първия мач на турнира родните волейболистки надиграха категорично отбора на Словакия, но се видя че трудно печелеха отделни геймове.

ПЛОВДИВ(БЪЛГАРИЯ)
3-0
БЪЛГАРИЯ
СЛОВАКИЯ
Score
25 - 21
25 - 14
25 - 22
75 - 57

Иван Петков ротираше състава и даде възможност на всички състезателки да вземат участие в този мач. В този мач най добър реализатор за нашия отбор бе, Елица Василева която завърши с 13 точки, на  добро ниво се представиха също така Христина Вучкова, Гергана Димитрова  завършвайки съответно с 10 и 9 точки в актива си.

foto:Костадин Андонов cev.eu

На отделните елементи, българския отбор като цяло игра доста колебливо.

На сервис отборът звърши с 6 аса и 8 грешки, на блокада завърши с 7 точкови блокади, в атака завърши с ефективност 36% и отново ахилесовата пета на отбора се оказа посрещането като завърши срещата с 38% позитивно и 24% перфектно посрещане.

foto:Костадин Андонов cev.eu

Във втория мач, България  се изправи срещу другия фаворит, отбора на Украйна, като тук се очакваше сериозен сблъсък между Иван Петков и Владимир Орлов, които се познават доста добре.

ПЛОВДИВ(БЪЛГАРИЯ)
3-0
БЪЛГАРИЯ
УКРАЙНА
Score
25 - 23
25 - 20
25 - 12
75 - 55

foto:cev.eu Костадин Андонов

В този мач Иван Петков, даде възможност на други състезателки да започнат мача. На мястото на Емилия Димитрова, като диагонал започна Мирослава Паскова, на мястото на Нася Димитрова в центъра започна Мира Тодорова.

Както видяхме от показаното, сериозен сблъсък не се получи. Българският отбор игра със сериозни амплитуди, като редуваше добри изяви със сериозни спадове, но въпреки всичко успя да спечели мача в три части и завърши турнира без загубен гейм.

foto:cev.eu Костадин Андонов

В този мач най- добър реализатор за нашия отбор бе Мирослава Паскова ,която завърши с актив от 15 точки, също така на  добро ниво играха Христина Вучкова и Елица Василева съответно със 11 и 9 точки.

foto:cev.eu Костадин Андонов

На отделните елементи в този мач българския отбор игра доста по сполучливо в сравнение с предишния мач.

В Атака отбора завърши с 40% успеваемост, на сервис  завърши с 1 ас и 1 грешка, значително подобри елемента посрещане, като завърши с 61% позитивно и 39% перфектно посрещане в актива си, на блок  успяха да направят 9 точкови блокади.

foto:cev.eu Костадин Андонов

В този турнир направи впечатление че, отборите на Словакия и Украйна бяха дошли повече с нагласата да разгледат туристическите забележителности на Пловдив отколкото да играят волейбол. Трябва да отбележим също, че в тези два турнира наблюдавахме като качество, волейбол от средно европейско ниво.

България изпълни своята цел и се класира на първо място в групата. Прави впечатление, че в доста от геймовете играта на нашите състезателки върви трудно и се играе с големи амплитуди, което води до трудното печелене на отделните геймове. Забелязва се недоброто физическо състояние на основни фигури в нашия отбор.

foto:cev.eu Kostadin Andonov

Преди финалния турнир на който сме домакини в Русе, трябва да се обърне сериозно внимание на стабилизиране на елемента посрещане. Играта в разпределяне трябва значително да се подобри и да има по голяма креативност. Да се обърне внимание на стабилизирането на играта като цяло, без да има големи амплитуди.

+ There are no comments

Add yours