Готов съм за тази отговорност


Здравей, Георги благодаря ти че се съгласи да говориш за Volleycomment.

Да започнем с актуалната тема , престоящото световно първенство през септември в България.

В последния етап от подготовката сте , какво е твоето състояние и това на останалите момчета след тежкия лагер на Белмекен?

След лагер на Белмекен се чувствам малко тежко, но това е  нормално.  С всеки изминал ден започвам да се чувствам все по-добре. След тежкия лагер има хора които влизат по-бързо в кондиция, има и такива които влизат по-бавно. Надявам се, за началото на световното всички да сме в перфектно състояние.

Какви са твойте очаквания от предстоящето първенство и до къде може да стигне българският отбор.

Моите очаквания са, че ще бъде много тежко още от първата фаза във Варна. Отборите на Полша и Иран доказват  през последните години, че  са едни от топ отборите в света. Финландия са добър отбор, който според мен са неудобен противник за нас. От Куба може да очакваш всичко, те са отбор който може да те изненада.Пуерто Рико е най-слабия отбор в групата, и се надявам да не ги подценим. В следващата фаза ,трябва да победим някой от най-силните отбори в света. И смятам,че имаме сили да се класираме за финалите в Италия.

снимка: fivb.com

Кои са твоите фаворите за спечелване на първенството?

Моят фаворит е Русия. Имат страхотни физически качества ,и знаят как да ги използват. Показаха и на лигата, че са фаворити за спечелването на световното.

Коментара ти, за първия етап от сезона с националния отбор , участието в  лигата на нациите, реално ли бе класирането на отбора, ти лично доволен ли си от показаното?

Мисля,че ако бяхме победили Сърбия в София нещата щяха да завършат по друг начин. Срещу силните отбори играхме силно, срещу тези от нашето ниво играехме слабо, и това е проблем от много години. За мен специално мога да кажа, че изиграх и добри, и лоши игри. Има още върху какво да работя на блокада, защита и  в тактически план.

снимка:fivb.com

По стечение на обстоятелства ще бъдеш основен разпределител на отбора , готов ли е Сеганов за такава отговорност?

България винаги е имала добри разпределители,   това е голяма отговорност и много важен пост.  Смятам,че с натрупания опит в Италия и  с националния отбор в последните години съм готов за тази отговорност.

Какъв стил на игра ти допада и успя ли да изградиш свой?

Опитвам се да бъда прецизен разпределител , да подавам възможно най-удобно за нападателите. Градя си играта много през центъра и зона шест (пайп) което в днешния волейбол е много ефективно. Разбира се трябва да съм много разнообразен, защото с тази статистика в днешно време ставаш лесно предсказуем. Затова  във всяка ситуация ,трябва да имаш поне 3 различни опции за атака.

снимка:fivb.com

Кое е важно за теб при вземане на решение на кой нападател да подадеш топката?

Зависи от ситуацията, понякога трябва да поемеш риск. Във важните моменти подавам към този нападател който го усещам ,че се чувства най-добре, или ако има някой изявен лидер.

Къде ще продължи кариерата ти след световното първенство?

Ще продължа да играя в Турция. Мили Пиянго  се казва  отборът, клуб с традиции. Ще бъде новост  за мен но мисля,че ще се адаптирам бързо.

 Как прекарваш свободното си време?

Имам ли  свободното  време, обичам да си ходя в моя роден град Разлог. Там прекарвам време с моето семейство и приятели. Гледам да използвам  времето за да си почина от хората и да съм на спокойствие.

снимка:fivb.com

Играеш ли на електронни игри и коя ти е любима?

Играех много игри, но напоследък не ми остава много време. Вечер си пускам филм или някой сериал.

За какво мечтае Георги Сеганов?

Чисто спортно, мечтая да играя на Олимпиада, като всеки спортист искам да играя на най-големия форум на планетата.  Мечтая също да създам семейство, здраво и сплотено.

 

+ There are no comments

Add yours