Тежък уикенд за България във VNL21!

Тежък уикенд за България във VNL21!


Продължават да бъдат на двете крайности, емоциите и настроението в българския волейбол. От една страна, радост и усмивки, от другата навъсени погледи и смачкано самочувствие.

Жените приключиха по категоричен начин турнира от Златната Лига в Пловдив, побеждавайки категорично Словакия и Украйна.

Мъжете продължават да се мъчат във VNL.

Три мача, три загуби във втория етап от надпреварата.

Нов опит и нова загуба, този път срещу Иран.

RIMINI(ITALIA)
0-3
BULGARIA
IRAN
Score
20 - 25
31 - 33
22 - 25
73 - 83
Statistics
Teams
4Serve (ace)5
Reception
40Attack (pos%)41
5Block (kill blocks)9
24Erors28
Радослав Парапунов
11т/10ат/1бл
Best scorerЕсфандиар
Амирхосеин 11т/9ат/1бл/1сер

Нов мач и нов експеримент със състава.

Силвано Пранди заложи на следните волейболисти:

Владимир Станков- Радослав Парапунов, Георги Петров- Аспарух Аспарухов, Стефан Чавдаров- Николай Колев, либеро- Мартин Иванов.

Добро начало до седма точка, след това познатата история. Колебливо посрещане, слаба организация на игра, ялова атака. В първия гейм Иран реализира шест точкови блокади, а ние само една.

foto:fivb.com

Ключов втори гейм, отново добро начало с преднина, която лесно губим. Въпреки проблемите от техническо естество, България беше близко до спечелване на този гейм, 23-20 за нас. Владимир Алекно беше принуден да вкара в игра опитния разпределител Маруф, за да спасява положението. Иранците показаха по-здрави нерви, взеха правилните решения и поведоха с два гейма преднина.

foto:fivb.com

След този гейм, беше ясно как ще приключи тази среща, въпреки усилията, които положиха волейболистите на България.

Лошо е че се губят мачове, но по-лошо е, че комуникацията между треньор и състезатели не е на нужното ниво. Младите и неопитни състезатели имат нужда от подкрепа, за съжаление такава не се вижда. Това се отразява на представянето им, и във важни моменти не се вземат правилни решения. Силвано Пранди продължава да се държи като обиден професор на своите студенти, които не са внимавали на неговата лекция. По време на почивки се  акцентира върху грешките и се дават неясни и половинчати  указания.

foto:fivb.com

Отново пробваме и ако се получи. Вече направихме пет загуби от отбори, които не можем да наречем фаворити. Тепърва ни предстоят срещи с Полша, Русия, САЩ, Бразилия, Сърбия, Словения, Аржентина. Като прибавим и здравословните проблеми налегнали отбора, трябва да сме доволни, че тази година няма да има изпадащи отбори.

foto:fivb.com

Подкрепата към отбора не трябва да пада, независимо от резултатите. Това са нашите състезатели, повечето млади и неопитни. Ще минем по трудния и трънлив път, но когато има ясна идея и визия е по-лесно.

+ There are no comments

Add yours