Ихтиман стартира строеж на спортна зала.

Ихтиман стартира строеж на спортна зала.


Ихтиман направи първа копка за нова модерна зала. Това е един от най-важните проекти за общината, чиято цел е да се създаде по-достъпна спортна инфраструктура и да се изградят навици на децата.

“Арена Ихтиман” ще осигури практикуването на много спортове – волейбол, баскетбол, мини футбол, хандбал, борба, бокс, бойни изкуства и много други. Капацитетът на залата ще е 590 седящи места.

foto:община ихтиман

 На тържествената церемония за първата копка присъстваха волейболните легенди Димитър Златанов и Николай Иванов. Двамата адмирираха начинанието в града. Златанов, който е волейболист №1 на България за ХХ век и сред 25-те най-добри състезатели в целия свят, е родом от Ихтиман.

“Би било много хубаво залата да бъде открита с волейболен мач на България – каза Иванов, който е главен координатор на националните отбори в БФ Волейбол. – Всички подобни инициативи трябва да се подкрепят. Федерацията си е поставила като приоритет развитието на детско-юношеския волейбол. Резултатите на нашите национални отбори при подрастващите показват, че вървим по правилен път. В името да се намират най-добрите таланти, няма нищо по-хубаво в повече градове да има модерни зали.”

Categories

+ There are no comments

Add yours