Италианска Суперлига полуфинал епизод 1

Италианска Суперлига полуфинал епизод 1


Италианската супер лига през погледа на Велизар Кьосев:

PERUGIA(ИТАЛИЯ)
3-1
SIR SAFTY CONAD
AZIMUT
Score
25 - 15
26 - 24
21 - 25
26 - 24
98 - 88

В първият мач на полуфиналната серия Перуджа надви Модена с 3-1 гейма. След голямото напрежение с Монца на четвъртфинала , домакините се върнаха на игрището с целта да покрият по най- добрия начин отсъствието на Александър Атанасиевич, след наказанието от един мач за него. Александър Бергер започна като титуляр за Перуджа. Лесен първи гейм за домакините, благодарение на силния сервис и на брейкпойнт фазата в играта. Мачът за Модена започна от втората част , с много убедителна игра на Бартош Беднож в атака, най- добре представилият се състезател за гостите в този мач. При 24-24 във втората част, Модена допусна две грешки и подари гейма на Перуджа. При 2-0 , гостите бяха притиснати до стената , това ги принуди да дадат всичко от себе си, за да може да удължат мача. Първо Филипо Ланца, след него Леон, допуснаха грешки в атака, Модена се възползва от тези грешки и успя да  спечели третия гейм.  След третият гейм  отборите изглеждаха уморени , това е причината да се допуснат много грешки на начален удар, 50 на брой допуснати от двата отбора. Жалко за Модена , която в решителните моменти не издържа на напрежението, което позволи на домакините да затворят мача. Изпуснат шанс за гостите при отсъствието на Атанасиевич. Вилфредо Леон игра като за двама , отбелязвайки 24 точки и атакувайки от всички възможни зони. Серията се премества в Модена и се надяваме да видим по- убедителен Зайцев, големия длъжник за гостите в този мач.

Sir Safety Conad Perugia – Azimut Leo Shoes Modena / Gara 1 Semifinale PlayOff Scudetto, Campionato Italiano di Pallavolo Maschile SuperLega Credem Banca presso PalaBarton Perugia IT, 16 aprile 2019. Foto: Michele Benda per LegaVolley [riferimento file: 2019-04-16/ND5_8214]

TRENTINO(ИТАЛИЯ)
2-3
ITAS
CUCINE LUBE
Score
25 - 20
23 - 25
25 - 19
26 - 28
19 - 21
118 - 113

Мач не за слаби сърца между Тренто и Чивитанова. След 2,40 мин. изпълнени с емоции, обрати, фантастични атаки и виртуозни отигравания, гостите спечелиха последната част с 21-19. Тренто не можа да капитализира шест мач бола , това се плаща сурово срещу силен отбор. Бруно получи приза за MVP , благодарение на балансираната дистрибуция. Истинска българска фурия бе Цветан Соколов завършил срещата с 36 точки, и бе героят за гостите когато губеше в резултата с 1-2 гейма. Соколов макар , че допусна някои грешки нетипични за него , даде всичко от себе си, това реално определи крайният резултат. Тренто игра на много високо ниво и заслужаваше победата толкова, колкото и Чивитанова.  Силен мач за Урош Ковачевич , добре асистиран от Лука Ветори в атака. Под стандартите бе Арон Ръсел , който не успя да намери ритъм на сервис и атака. Очаква ни дълга серия , отборите са с различен стил на игра , но много равностойни. Чивитанова не само взе първа победа, но и психологическо предимство. Вторият мач ще продължи там , където приключи този, от атаките на Соколов и от магиите на Ковачевич. Още не мога да повярвам , че един от двата отбора няма да стигне до финала.

снимка:superlega.it

Най- резултатен състезател:

  1. Цветан Соколов Чивитанова 36 точки/ 30 атака/ 3 сервис/ 3 блок
  2. Урош Ковачевич Тренто 24 точки/ 21 атака/ 1 сервис/ 2 блок
  3. Вилфредо Леон Перуджа 24 точки/ 20 атака/ 4 сервис
  4. Лука Ветори Тренто 18 точки/ 15 атака/ 3 сервис

+ There are no comments

Add yours