Италианска Суперлига – Трансфери сезон 2019/2020

Италианска Суперлига – Трансфери сезон 2019/2020


Трансферите в Италия през погледа на Велизар Кьосев.

VNL едва започна, клубният волейбол е във ваканция, но също така е време и за трансфери за следващият сезон.

Какво се случва на трансферния пазар в Италия?

След последната точка на Чивитанова и титлата на Цецо Соколов, не мина много време, но сега излизат интересни задкулисни истории в италианските медии.  Излезе информация  , че треньорът на Перуджа Лоренцо Бернарди е поискал преразглеждане на договора му по време на финалната серия за скудетото.

Sir Safety Conad Perugia – Cucine Lube Civitanova / Gara 5 Finale PlayOff Scudetto, Campionato Italiano di Pallavolo Maschile SuperLega Credem Banca presso PalaBarton Perugia IT, 14 maggio 2019 – Foto: Michele Benda [Riferimento file: 2019-05-14/ND5_5975]

Това е разочаровало много президентът и собственик Джино Сирчи, който най- вероятно търси алтернатива на Бернарди през това лято. Перуджа се подсили с Олех Плотницки , дошъл от Монца. Той ще бъде добра алтернатива на Леон в края на мрежата за по- лесните мачове. Перуджа ще се бори и през следващият сезон за титлата в Италия и купата от шампионската лига. Много е важно решението за треньор, което ръководството трябва да вземе бързо, ако не иска да загуби важно време на трансферния пазар.

През следващият сезон ще очакваме и новата визия на Модена , след привличането на Андреа Джани като треньор и Матю Андерсон дошъл от Зеник Казан. Не можем да кажем, че и в  Модена всичко е спокойно, след като Зйцев изглеждаше на крачка от напускане на клуба. Модена ще бъде по близко до грандовете, от колкото беше през изминалия сезон. Джани ще има много работа, за да промени отбора и да му даде шампионска визия.

снимка: superlega.it

Чивитанова, реално за седмица време обърна целия сезон в своя полза. Златен дубъл , титла на Италия и купа от шампионската лига. След раздялата с Цветан Соколов , очаквахме голямо име да замести българският диагонал, но ръководството реши да привлече Камил Ричлички от Равена. Чивитанова ще заложи и на млад състезател в центъра, това е световният шампион с Полша Матеуш Биениек, наистина много класен състезател. Към отбора се присъединява и иранският национал Амир Гафур.

снимка:superlega.it

Последните новини от грандовете са за Тренто. Отборът няма да претърпи големи промени, благодарение на усилията на президента на клуба Диего Мосна, да задържи своите звезди.  От следващият сезон Анджело Лоренцети, ще има на разположение словенецът Клемен Чебуля в края на мрежата. Много добра опция за Тренто през дългия сезон който се очаква.

снимка:superlega.it

За наша радост ще видим  българско присъствие и през следващият сезон. Най- голямата новина е, завръщането на Радостин Стойчев като ръководител на Верона. Това доведе  и до привличането на младия български талант Аспарух Аспарухов. Надяваме се да видим много класен волейбол от Верона. Опитът на българският специалист ще стимулира клуба да попълни своя ростер с качествени състезатели .

снимка:superlega.it

 През новия сезон , се очертава великолепната четворка отново да води в класирането , но трябва да отбележим , че има интересни проекти като , Милано и Верона, които също могат да кажат своята дума в най- силното клубно първенство в света.

+ There are no comments

Add yours