Италианска супер лига 16 кръг

Италианска супер лига 16 кръг


Италианската супер лига през погледа на Велизар Кьосев:

 

TRENTINO(ИТАЛИЯ)
3-0
ITAS
SIR SAFTY
Score
25 - 23
25 - 19
35 - 33
85 - 75

Дербито на 16 кръг, донесе детронирането на Перуджа от първото място. Домакините демонстрират върхова форма в момента, и резултатът не трябва да ни изненадва. На Перуджа липсваше помощта на Атанасиевич, който претърпя лека контузия във втория гейм и не можа да покаже най доброто на което е способен. Труден мач за Филипо Ланца, бившият капитан на Тренто, емоцията му изигра лоша шега. Тренто изнесе лекция как трябва да се играе блок- защита, разгадавайки играта на Лучиано Де Чеко през трите гейма от мача. Сречко Лисинац бе избран за MVP, но от отборът на Тренто заслужаваха поне още два състезатели тази награда. Изключителен Урош Ковачевич, отигравайки най-важните топки в края на геймовете. Перуджа напуска за първи път игрището победена.

снимка:superlega.it

CIVITANOVA(ИТАЛИЯ)
3-2
CUCINE LUBE
CALZEDONIA
Score
23 - 25
26 - 24
23 - 25
25 - 19
15 - 12
112 - 105

Домакините измъкнаха победата след истинска драма.Верона водейки с 2-1 гейма , допусна голям физически спад, което доведе до загуба в последната част. За нас бе интересен двубоят между Цветан Соколов и Матей Казийски.  И двамата изиграха достоен мач, но Соколов бе по- постоянен и това направи разлика накрая. Позитивна новина от лагера на Чивитанова е завръщането на Жири Ковар след четири месечно наказание за употреба на забранени препарати. Отборът на Фердинандо Де Джоржди има най- дългата скамейка в Италия, и това може да направи разлика в плейофите и в шампионската лига.

снимка:superlega.it

 

MODENA(ИТАЛИЯ)
3-0
AZIMUT LEO SHOES
CONSAR
Score
26 - 24
25 - 21
25 - 17
76 - 62

Резултатът не трябва да ни заблуждава. Първите два гейма Равена игра точка за точка. Добрите новини за Модена са завръщането на Иван Зайцев и Даниеле Мацоне след контузии. Най – полезен за домакините Бартош Беднош завършил мача с 17 точки. Полякът получи похвали пред медиите от своя треньор Хулио Веласко. Труден мач за Равена след отсъствието на най- добрият им нападател Камил Ричлички , който бе ангажиран със своя национален отбор за евро квалификации. Андреа Арджента замести достойно титулярния диагонал и завърши мача като най –резултатен от гостите с 15 точки.

снимка:superlega.it

BARI(ИТАЛИЯ)
0-3
BCC CASTELANA GROTTE
KIONE
Score
20 - 25
30 - 32
18 - 25
68 - 82

Продължава периода без победа за Кастелана, макар , че играха добре през първите два гейма . Отборън на Де Пинто допусна много лесно грешки в ключови моменти и Падова се възползва от това. Армандо Торес и Драган Травица , опитните лидери на гостите бяха солидни, което доведе до спокойствие на игрището. Падова след този успех  се изкачи на 8 място в класирането. Можем спокойно да кажем , че малко специалисти отреждаха такова класиране на отбора преди началото на шампионата.

снимка:superlega.it

CITA DI LATINA(ИТАЛИЯ)
1-3
TOP VOLLEY LATINA
REVIVRE AXOPOWER
Score
25 - 22
25 - 27
23 - 25
28 - 30
101 - 104

Ако този мач бе футболен , резултатът трябваше да бъде X. Латина пропусна шанса да вземе поне точка . Жалко за Суон Н‘гапет който изигра мача на супер ниво и завърши с 24 точки. Треньорът на гостите Андреа Джани не бе доволен от играта на своя отбор въпреки победата, и подчерта , че трябва друг манталитен за допълнително израстване. Когато геймовете завършват с минимална раязлика , винаги има състезател който решава важните топки. Втози мач това бе Тревор Клевенот завършил срещата с 24 точки. Милано  е на солидна пета позиция , но трудно ще може да се вмести във фантастичната четворка включваща, Тренто, Перуджа, Чивитанова и Модена.

 

Най –резултатен състезател на 16 кръг:

  1. Стефан Боире Верона 25 точки/ 20 атака/ 3 блок/ 2 сервис
  2. Цветан Соколов Чивитанова 24 точки/ 18 атака/ 5 блок/ 1 сервис
  3. Суон Н‘гапет Латина 24 точки/ 22 атака/ 1 блок/ 1 сервис
  4. Тревор Клевенот 24 точки/ 18 атака/ 4 блок/ 2 сервис

+ There are no comments

Add yours