Италианска супер лига 3 кръг

Италианска супер лига 3 кръг


 

Италианската серия А1 през погледа на Велизар Кьосев

Започваме с голямото дербито на кръга.

Перуджа срещу Тренто. Много интересен мач . Перуджа победи с 3-1, основен принос за победата имаше Вилфредо  Леон реализирал 26 точки. Той направи разликата във важните моменти. Много силен мач за Атанасиевич и Де Чеко за отбора на Перуджа. Тренто започна мача много добре, спечели първият гейм , но в хода на мача не можа да отговори на нивото на Перуджа. Истината е , че Лука Ветори не се представи на нужното ниво, като диагонал на разпределителя. Той е най слабото звено на този отбор. От клуба трябва  се надяват, в бъдещите мачове да се представи по- добре. Арън Ръсел и Урош Ковачевич също не се представиха на ниво.

3ª giornata di andata, Campionato Italiano di Pallavolo Maschile SuperLega Credem Banca presso PalaEvangelisti Perugia IT, 28 ottobre 2018. Foto: Michele Benda [riferimento file: 2018-10-28/750_2200]

Друг интересен мач от този кръг- Чивитанова- Верона.

Много силен мач за Цветан Соколов. Чивитанова има малко латино стил през този сезон , трима кубинци Османи Хуанторена, Роберланди Симон и Йоанди  Леал ,който има бразилски паспорт ,и  Бруно Резенде.. Силен мач за Симон в центъра реализирал 21 точки. От страна на Верона, френският национал Стефан Бойер изигра силен мач, но Верона не може да намери баланса с крайните нападатели в зона 4.

снимка:superlega.it

Българско дерби в този кръг

Вибо Валентия срещу Монца, Тодор Скримов срещу Виктор Йосифов. Скримов има реализирани 11 точки, Йосифов приключи мача с 9 точки за Монца. Добро начало за Вибо през този сезон,две победи до момента. Интересен отбор в атака, според мен имат потенциал. Монца имат кадрови проблеми , очакват завръщането на основният диагонал след контузия. Това ще са отборите които ще се борят за влизане в плейофите.

снимка:superlega.it

Равена- Модена

Дори и със слаба успеваемост на Зайцев , Модена се пребори за победата като гост с 3-1 гейма. Много тежък мач със силно представяне на Тине Урналт за Модена. Според мен , много от състезателите които играха на световното първенство до края, в тяхната игра ще се очаква спад.  По време на шампионата за три изиграни кръга , може да се каже, че отборите на Тренто, Чивитанова, Перуджа и Модена ще направят разлика спрямо другите отбори. За другите места попълващи плейофите ще се борят отборите на Верона, Монца, Милано, ще бъде оспорвано за оставащите 4 места.

Световното първенство ще натежи в някой момент от сезона, защото скоро ще започне и шампионската лига, ще се играе на всеки три дни. Италианските медии са в очакване,  как  ще се справят отборите на този график. Всички силни отбори разполагат с около десет състезатели които могат да играя на високо ниво. Основните фаворити според мен, са  Чивитанова и Перуджа, защото разполагат с потенциал. Другите отбори направиха много смени на състезатели и ще им трябва време за сработка. Очаквам повече от Модена, отколкото Тренто реално.  Предстои да видим, Модена привлече поляка Бартош Беднож в края на мрежата , който още не е намерил необходимия синхрон, има ниски проценти на успеваемост.

Шампионатът тепърва започва , предстоят много интересни моменти.

Най резултатен състезател на кръга:

  1. Рамос Хернандес Сиена               34 точки/ 32 атака/ 2 сервис
  2. Стефан Бойер Верона                   31 точки/ 28 атака/ 3 блок
  3. Душан Петкович Сора                  27 точки/ 23 атака/ 4 сервис
  4. Вилфредо Леон Перуджа            26 точки/ 25 атака/ 1 блок
  5. Цветан Соколов Чивитанова      22 точки/19 атака/ 3 блок

+ There are no comments

Add yours