Италианска супер лига 4 и 5 кръг

Италианска супер лига 4 и 5 кръг


Италианската серия А1 през погледа на Велизар Кьосев

Изминалата седмица беше натоварена за волейболистите в Италия, изиграха се два кръга и се получиха интересни резултати.

В междинният  четвърти кръг  се изиграха сериозни двубой.

Започваме с дербито на този кръг-

Чивитанова – Перуджа

Победа с 3-0 за Перуджа като гост. Очаквана победа ,имайки предвид в каква форма се намира отборът и страхотната форма на Леон. Очакваше се повече от Чивитанова, особено когато играят вкъщи. Леал трябва да намери своята игра, до момента не е показал своите качества. Лео беше награден за най- добър състезател за месец октомври. В момента процентите които постига са извънземни. Прави разлика във всеки мач в който играе.

снимка:superlega.it

 

Рутинни чисти  победи за Модена срещу Милано 3-0 и за Тренто срещу Вибо Валентиа 3-0. Скримов е реализирал 9 точки за Вибо.

Важна победа на Монца срещу Равена, страхотни 8 блокади на Виктор Йосифов, който в момента е най –добрия блокиращ в Италия. С невероятна статистика , една блокада на всеки изигран гейм, единствен в Италия.

Латина –Сиена 3-1

Сора срещу Падова 3-0

Отборите на Сиена и Кастелана Гроте до края на шампионата ще се борят да не изпаднат от лигата. Това ще повлияе за интересни двубой в долната част на таблицата.

Най -резултатен волейболист на 4 кръг:

  1. Камил Ричлички Равена   27 точки/ 25 атака/ 2 аса
  2. Душан Петкович  Сора –   24 точки/ 18 атака/ 2 блок/ 4 аса
  3. Вилфредо Леон Перуджа 21 точки/ 15 атака/ 6 аса
  4. Амир Гафур  Равена           21 точки/ 17 атака/ 2 блок/ 2 аса

Петият кръг предложи поредното дерби

Чивитанова- Тренто 3-2

Мач на изключително високо техническо ниво. За отбелязване в играта на Чивитанова е много високият процент на крайните нападатели на висока топка. Първи убедителен мач за Леал, който за първи път играе успешно срещу калсен съперник. Цецо Соколов допринесе за победата 20 точки. Тази победа вдигна самочувствието на целия отбор на Чивитанова. За отбелязване в отбора на Тренто е ,първият мач като титуляр на  младия национал Габриеле Нели. Не беше използван мног в атака , но младия национал се представи добре  и показа на треньора АНджело Лоренцети , че може да е алтернатива на Лука Ветори. Изключителен мач на Урош Ковачевич с 27 реализирани точки. Той пое атаката на Тренто във важните моменти от мача. Изненадващо беше , че Арон Ръсел не започна като титуляр, появи се в края на мача. Може би Лоренцети е искал да види Иван Гарднер , третата четворка в отбора , как ще се справи като титуляр.

снимка:superlega.it

 

Перуджа- Сиена  3-1

Трудна победа за Перуджа с 3-1 гейма, домакините рискуваха да изгубят и точка от тази среща. Както винаги Леон с 23 точки с основен принос, Атанасиевич добави 18 за победата бяха достатъчни за победата. Хернандес от отбора на Сиена реализира 19 точки , но те не бяха достатъчни дори за точка от този мач.

Латина – Модена  0-3

Лесна победа за гостите, за отбелязване е че, Модена все още не е играла с топ отборите и за сега гурото на световния волейбол Хулио Веласко променя много често състава. Може би търси най – добрата шестица , която ще играе във важните мачове през сезона.

Падова – Монца 3-1

Силен мач като домакини за Падова, показаха , че вкъщи много трудно могат да загубят.  Монца плати цената за слабото представяне на най- силния си нападател Донован Дзаворонок. Виктор Йосифов се отчете с 8 точки, 4 на блок, и 4 в атака. Не толкова убедителен както беше в предишните.

снимка:superlega.it

Верона – Сора 3-0

Много сдилен мач за френският национал Стефан Боиер 63% в атака , бяха достатъчни да пречупи гостите. Сора много трудно може да разчита на победа срещу силните отбори на техен терен.

Милано- Кастелана Гроте  3-1

Силен мач за резервния диагонал Симон Хирш реализирал 25 точки.  Основния диагонал Абдел Азис ще има време да възстанови сили след световното, в лицето на Хирш има достоен заместник.

Равена- Вибо Валентиа 3-1

Три точки за Равена, победа над пряк противник. По- ниски проценти за Тодор Скримов , който до момента се справяше много убедително. Със сигурност може да се каже , че умората натрупана през лятото с националния отбор започва да му влияе , защото има лек спад в неговата игра.

Най- резултатен волейболист на 5 кръг :

  1. Урош Ковачевич Тренто 27 точки/ 26 атака/ 1 блок
  2. Стефан Боиер Верона     25 точки/ 20 атака/ 1 блок/ 4 аса
  3. Симон Хирш  Милано    25 точки/ 16 атака/ 3 блок/ 6аса
  4. Вилфредо Леон  Перуджа 23 точки/  16 атака/ 3 блок/ 4 аса

 

+ There are no comments

Add yours