Италианска супер лига 6 кръг обзор

Италианска супер лига 6 кръг обзор


Италианската серия А1 през погледа на Велизар Кьосев

Натоварен график за волейболистите на Апенините. Два мача в седмицата сериозно изпитание. Започваме с:

Модена- Падова 3-0

След срещата, старши треньорът на Модена Хулио Веласко изказа мнение, че липсва ритъм в играта на неговия отбор. Трябва да се вземат поуки, и да не бъдат с прекалено самочувствие неговите състезатели. Силен мач за Иван Зайцев реализирал 17 точки за Модена. Луиджи  Рандацо от Падова също реализира 17 точки , но те се оказаха недостатъчни за успех. Думите на Веласко са много важни, защото на Модена предстои мач с Перуджа в следващият кръг.

снимка:superlega.it

Тренто – Латина 3-0

Мач без емоции и  с очакван резултат. Лука Ветори започна като титуляр и изигра добър мач. Разпределителят на Тренто Симоне Джаниели успя да разиграе всички свои нападатели.

Равена- Кастелана Гроте 3-1

Камил Ричлицки официално може да се каже, че е изненадата в италианската супер лига. С 28 точки повали борбената Кастелана. Браво на ръководството на Равена , че в последните години упява да наложи млади таланти в едно трудно първенство, като италианското.

Монца- Чивитанова 2-3

Българско дерби между Цветан Соколов и Виктор Йосифов. Диагоналът на националния отбор спечели дербито. Много интересен мач, Монца поведе в резултата с 2-1 гейма , но не успя да вземе скалпа на един от претендентите за титлата. В този изключителен мач се направи нов рекорд  в италианското първенство, бяха реализирани 32 точки от начален удар. Последният рекорд издържа 19 години. Соколов и Хуанторена измъкнаха Чивитанова от мач, който беше почти загубен. Монца показа много силна игра в началото на мача, но индивидуалната класа на звездите на Чивитанова направиха разликата. За отбелязване е феноменалната игра на на Олех Плотницки от състава на Монца реализирал 24 точки, от които 8 аса.

снимка:superlega.it

Сора- Милано 1-3

Очакван резултат. Усилията на диагоналът на Сора Душан Петкович, не успяха да заличат слабите проценти на  неговите съотборниците в атака. Добра новина за тренцорът на Милано Андреа Джани е, завръщането на основния диагонал Абдел Азис , който показа добра форма.

Сиена- Верона 2-3

Мач на тежката артилерия. Двамата диагонали са направили интересен сблъсък. От едната  страна Фернандо Ернандес с 32 точки, от другата старана Стафан Боиер 25 реализирани точки. Оспорван мач завършил с 16- 18 в последната част за Верона. Резултатът показва, колко труден е бил мача за гостуващия отбор. Шеста поредна загуба за Сиена, но за разлика от другите загуби , в този мач Сиена показа характер. Може би , това е първата стъпка от започване на истинския шампионат за Сиена.

снимка:superlega.it

Вибо Валентиа- Перуджа 0-3

Мач който Перуджа задължително трябваше да спечели, това и направи. Думите за Вилфредо Леон вече са изчерпани, за това по- добре да говорим в цифри: 69% в атака, 2 блокади , 2 аса, за 15 точки и топ реализатор в тази среща. Единствената хубава новина за нас българите е, завръщането на Тошко Скримов на високо ниво срещу силен съперник. Българският  нападател  остана единствен , който се бореше за Вибо.

Всички с нетърпение чакат мачът от седмия кръг между Перуджа и Модена. Фаворит със сигурност е Перуджа , но загубата от миналия сезон ще се помни. Очакваме истинско шоу на световно ниво.

 

Най- добър реализатор на 6 кръг:

  1. Рамос Хернандес Сиена                32 точки/ 25 атака/ 5 аса/ 2 блок
  2. Кмил Ричлицки Равена               28точки/ 24 атака/ 3 аса/ 1 блок
  3. Стефан Боиер Верона               25 точки/ 19 атака/2 аса/ 4 блок
  4. Османи Хуанторена Чивитанова 25 точки/ 18 атака/ 5 аса/ 2 блок
  5. Олех Плотницки Монца               24точки/ 16 атака/ 8 аса

 

+ There are no comments

Add yours