Купа на България финал

Купа на България финал


Финална фаза от турнира за купата на България.

Заключителни мачове за клубния волейбол през този сезон. Дълго време ще се коментира дали е  било правилно решението да се картотекират нови състезатели за този турнир ,или не е било  правилно. Факт е, че  нивото на волейбол се повиши значително.

ДОБРИЧ(БЪЛГАРИЯ)
3-2
ДОБРУДЖА07
МОНТАНА
Score
21 - 25
25 - 20
16 - 25
25 - 22
15 - 9
102 - 101

След много оспорвани и интересни мачове през изминалата седмица до финала достигнаха отборите на Добруджа07 и Монтана. И двата отбора се възползваха от  новия регламент , който позволяваше привличане на нови състезатели, в Добрич се възползваха от услугите на Добромир Димитров на разпределителският пост и Мартин Атанасов станал шампион с отбора през миналия сезон. Отбора на Монтана привлече в редиците си Теодор Тодоров и Тодор Скримов. В полуфиналните мачове Добруджа07 отстрани ЦСКА с резултат 3-1, а Монтана спря победния ход на новите шампиони на България , Нефтохимик  в много зрелищен мач с резултат 3-2.

Последната битка в клубния волейбол за този сезон предложи всичко което може да се иска от едно спортно зрелище- добър волейбол, обрати, нерви , напрежение, съдийски грешки.

Домакините на турнира Добруджа07 триумфираха за втори път в клубната история с купата на България. Показаха по- здрави нерви и психическа устойчивост във важните моменти от мача. Подбора на  състезателите които привлякоха беше успешен, и двете нови попълнения се справиха много добре и дадоха своя съществен принос за спечелване на трофея. Отличен завършек на сезона за Добруджа07.

Монтана загуби поредния финал в който участва отбора, след изгубения финал за първенството ,в този турнир стигнаха отново до финал ,но отново не успяха. На полуфинала отстраниха считания за основен фаворит звезден отбор на Нефтохимик и всичко клонеше към спечелване на така жадувания трофей. За пореден път през този сезон здравословните проблеми бяха основния противник на отбора на Даниел Пеев, лошо стечение на обстоятелства – травми извадиха от отбора и двете нови имена Теодор Тодоров получи травма в кръста на полуфинала, Тодор Скримов към края на финалната среща също получи травма която не му позволи да довърши мача. Този развой на събитията наклони везните към отбора на Добруджа07 където нямаха проблеми от здравословен характер.

Мача премина в две части , първата част за Монтана докато Скримов беше в игра ,след неговото напускане се забеляза дисбаланс в играта на Монтана което се отрази на резултата. Втората част беше за Добруджа07 които се възползваха максимално от здравословните  проблемите на противника, върнаха се в срещата и вкараха мача в тайбрек. Ключов момент за крайния изход на мача имаше едно грешно съдийско решение и последвалите действия  в началото на тайбрека ,при резултат 5-5 съдията отсъди  бъркана топка на Агонцев. Това отсъждане буквално взриви отбора на Монтана последваха бурни реакции ,картони и отстраняване от игрището на спокойна натура като треньора Пеев. След този момент играта на Монтана се разстрои тотално и беше въпрос на време Добруджа07 да приключи мача в своя полза. Вглеждайки се в цифрите, ключово предимство за Добруджа07 при атака след позитивно посрещане 66% срещу 54% за Монтана, за пореден път през този сезон блокадата беше едно от силните оръжия за отбора на Миро Живков 12 точкови блокади срещу 9 за монтанските волейболисти. Най резултатни състезатели в мача – за Добруджа07 Жулиен Георгиев реализира 24 точки, Мартин Атанасов добави 22 за победата. За Монтана Минчо Минев реализира 26 точки но недостатъчни за победа, Скримов и Къртев завършиха мача с по 12 точки.

Клубния волейбол у нас приключи ясни са победителите ,ясни са и губещите , време за коментари и анализи ще има достатъчно .Предстои горещо лято с много емоции свързани с  представянето на националния отбор.

+ There are no comments

Add yours