Левски отпадна от Challenge Cup,  след златен гейм!

Левски отпадна от Challenge Cup, след златен гейм!


„Да отидеш до Рим и да не видиш Папата“

Едно словосъчетание което се използва, когато не си реализирал възможностите си.

Левски направи точно това, след като записа категорична победа в първата среща между двата отбора ден по-рано, но във втората среща се провали и претърпя поражение.

СОФИЯ(БЪЛГАРИЯ)
1-3
ЛЕВСКИ
АМШТЕТЕН
Score
19 - 25
25 - 19
23 - 25
19 - 25
86 - 94

Златен гейм 14-16

Два мача поред с един и същ противник, са сериозно изпитание за всеки отбор. Видя се и в тази среща, че подценяването на противника е пагубно за крайния резултат.

foto:cev.eu Бончук Андонов

Още в началото на втора среща се видя, че при сините волейболисти го няма необходимия заряд. Очакваха противника да им  подари победата, но това не се случи. Точно обратното, Амщетен много добре бяха анализирали поведението  на сините в първия двубой, и нанесоха необходимите корективи в своята игра. Показаха стабилност в посрещане, агресия в атака и самоотверженост в защита, компоненти от играта, които не видяхме в играта на Левски във втората среща. Играта вървеше трудно за волейболистите на Андрей Жеков, допускаха се  много непредизвикани грешки, имаше слаба организация на игра, това се отрази на резултата.

foto:cev.eu Бончук Андонов

След загубения първи гейм, Левски подобри своята игра и закономерно изравни в резултата.

Ключов трети гейм в който сините имаха преднина  от три точки в средата на гейма (13-10), но допуснаха обрат и позволиха на противника да поведе с 2-1 гейма.

В четвъртата част Левски изпадна в нокдаун, разликата в резултата стигна до 10 точки преднина за противника (17-7). Със смени Жеков се опита да убие ритъма на противника, но силите стигнаха за 25-19 за Амщетен и победа с 3- 1 гейма, което автоматично пращаше мача в златен гейм.

foto:cev.eu Бончук А ндонов

В златния гейм психологическото предимство беше на страната на Амщетен. Резултатът се движеше точка за точка, но гостите първи направиха пробив при 10-9, стигнаха до 13-11, Левски успя да изравни 13-13, 14-14, но в края Левски не издържа и капитулира с 14-16 в полза на Амщетет.

Положителното в играта на сините в тази среща, бяха действията на младите диагонали Венислав Антов 12т и Кристиян Титрийски със 17 точки, станал най-резултатен за своя отбор.

фото:cev.eu Бончук Андонов

Левски направи по-трудното, отпадна от Challenge Cup, след като изигра  двата мача като домакин и в първата победи категорично с 3-0.

Болезнен урок, който трябва да научат младите сини волейболисти.

+ There are no comments

Add yours