Лоренцо Мичели: Големите ни съперници във Филипините ще са Канада и Белгия.

Лоренцо Мичели: Големите ни съперници във Филипините ще са Канада и Белгия.


Лоренцо Мичели, треньорът на женския национален отбор на България, изведе момичетата за първа тренировка във Филипините. Преди старта на втория турнир от Лигата на нациите италианският специалист говори пред официалния сайт на БФ Волейбол.

– Сеньор Мичели, какви си очакванията ви от втория турнир от Лигата на нациите?

– Знаем, че още от началото му ни предстоят два тежки мача. Нашата цел са двата тима, които идват от Челъндж турнира. Ще се опитаме да сме напълно готови за тях. От първите се надяваме да откраднем точка или каквото е възможно. Имам предвид срещу САЩ и Япония. Със сигурност нашите големи опоненти ще бъдат Канада и Белгия. Но ние сме готови да се борим и с другите два.

foto:fivb.com

– Доволен ли сте от представянето на състезателките досега?

– Горд съм с всички момичета, които са тук. Те опитват да дават най-доброто от себе си. Ние променяме от части системата. Сигурен съм, че те се справят отлично и са на най-доброто си ниво.

 

IMG-7241dfc94d5ec20b9ef9f3ec380c2204-V

– Българският отбор е много млад. Мислите че, има потенциал за по-високи цели?

– Да, да, със сигурност. Това е нов национален отбор на България. Повечето от тях не са играли много заедно. Затова трябва да се пригодят към новата система – на тренировки и мачове. Трябва самочувствие и химия – на корта и извън него. Тогава ще се получат нещата.

– Какво означава за вас, че третият турнир от Лигата на нациите ще бъде в София?

– Много ще е хубаво да се борим пред погледа на нашите фенове. Вярвам, че всички ще дойдат в залата, за да ни подкрепят. В София отново ще има два тима от Челъндж турнира, срещу които трябва да се борим. Трябват ни резултати, за да останем в Лигата на нациите.

foto:fivb.com

– Как виждате тези шансове?

– Имаме ги. Трябва да се борим. Ако успеем, значи бързо сме достигнали нивото за тази лига. В нея играя най-добрите отбори на света. И ако сме сред тях, значи сме на тяхното ниво. И това ще е голямо задоволство.

– За първи път ли сте във Филипините?

– Не, бях два пъти с националния отбор на Италия. Познавам добре и позитивните и негативните неща тук.

– Какви са спомените ви оттук?

– Приятни. Феновете, организацията са на добро ниво. В началото всичко е трудно, но с течение на турнира се оправя.

– Намираме се в една наистина много модерна зала. Мислите ли, че филипинските фенове ще подкрепят България?

– Сигурен съм, че техните страхотни фенове ще ни аплодират.

https://bvf.bg/news/item/7476-lorentzo-micheli-golemite-ni-sapernitzi-vav-filipinite-shte-sa-kanada-i-belgiya.html?fbclid=IwAR2-Sp3Akh-PSlcXHrY2oDj3-bCEORtlW_elrLeTamwnOY60hHvjWAGXjJQ

+ There are no comments

Add yours