Марица осмисли сезона

Марица осмисли сезона


За първи път в своята история отборът попада в груповата фаза на шампионската лига. Момичетата на Иван Петков преминаха по трудния път за да стигнат до успеха.

КРАСНОЯРСК(РУСИЯ)
2-3
ЕНИСЕЙ
МАРИЦА
Score
25 - 20
25 - 19
22 - 25
25 - 27
12 - 15
109 - 106

Златен гейм 15-11 за Марица

Акценти за отбелязване-

Идентични сценарии и в двата двубоя , разменени победи с резултат 3-2 гейма, след като домакините в срещата повеждат с 2-0, рядко срещана ситуация. Златен гейм  определи пътя на двата отбора по нататък. Марица прояви характер, след нелепата загуба допусната в Пловдив. Не се отказа и при пасив от два гейма в ответния мач в Енисей. Върнаха се в мача след като губеха с 0-2, благодарение на смените направени от треньора Иван Петков. На мястото на Виктория Григорова много успешно се включи Мария Данчева,  Симона Димитрова отстъпи мястото си на Десислава Николова.  Включването на Кристина Чешляр на разпределителският пост на мястото на Лора Китипова, се оказа  печеливш ход. Влизайки в игра Чешляр промени темпото на игра и внесе онзи импулс който беше необходим на маричанки. Малко странна и неочаквана се оказа повторната  смяната на разпределителките от страна на Иван Петков. Марица направи чудото, в което малцина са вярвали. Изключвайки еуфорията и положителните емоции след този мач, анализирайки случилото се на терена трябва да се отбележат както силните , така и слабите моменти.

снимка:cev.lu

 Големи амплитуди в играта на отбора, редуват се силни и слаби  моменти, трябва да се търси баланс.  Слаба организация на игра , ниско ефективна атака ,много опити и малко постигнати точки. Неточно второ подаване от дълбочина на мрежата след защитни действия. Топките не отиват там където трябва и не могат да бъдат нападнати със сто процента от силата и възможностите на отделната състезателка. В повечето случаи топката се прехвърля с китков удар в противниковото поле което лишава отбора от постигане на брейк точка, и дава нова възможност на противника да организира  повторна  атака. Компонент от играта над който трябва сериозно да се работи в бъдеще , ако  Марица иска да бъде конкурентно способен с друго ниво отбори.

Крайната победа в този мач се дължи на:

На първо място на  добрата атмосфера в отбора.

Намаляване на непредизвиканите грешки във втората част  от мача.

Добрия начален удар през голяма част от срещата , извадил от ритъм отбора на Енисей . Рускините  бяха принудени да играят опростен волейбол с атаки в края на мрежата, което бе добре дошло за организираната блокада на Марица .

С тази победа Марица направи своята легитимация в европейския клубен волейбол, отстранявайки отбор от водещо първенство като руското. Целта е постигната, отборът ще играе в груповата фаза на шампионска лига.  Положените усилия от всяко едно звено в клуба получиха реализация.

Рубикон е преминат , до къде ще стигнат, зависи само от тях самите!

+ There are no comments

Add yours