Мечтая да стигна до върховете!


Денис Карягин пред VolleyComment Podcast за приемствеността във волейбола.

Знаем, че баща ти е бил волейболист, имаше ли натиск от негова страна да започнеш да се занимаваш с волейбол. Той ли те запали по играта?

Да, той ме накара да отида в залата, аз първоначално исках да ставам футболист. С времето и неговите насоки, се насочих изцяло към волейбола, за което му благодаря.

Какво знаеш и си чувал  за неговата кариера?

Интересувал съм се, и съм говорил с него на тази тема. Чувал съм от други хора, че е бил играч на добро ниво, играл е в центъра. Имал е хубава блокада, това е което съм чувал за него.

снимка: личен архив

Кой е най-ценния съвет, който си получил от баща си до сега?

Аз постоянно получавам съвети от него, точно определен съвет нямам, но гледам да се възползвам от всички които ми дава, и да ги прилагам на игрището.

Правите ли разбори след мач?

Правим разбори след всеки мой мач, той ми казва къде са ми грешките, къде са ми плюсовите страни и гледам да корегирам грешките.

снимка:cev.lu

Има ли случаи, когато те е критикувал след мач, и как приемаш неговата критика?

В момента не се сещам за случай в който ме е критикувал след мач, но дори и да ме е критикувал, ще го въприема само положително , защото, това е само за мое добро.

Предполагам, че следиш световния и европейски волейбол, кое първенство ти харесва и би искал след време да играеш в него?

Следя първенствата и мога да кажа, че на мен много ми допада руското първенство. Следя и италианското, и живот и здраве, ако тренирам добре където ми предложат там отивам.

снимка:cev.lu

Имаш ли любим състезател?

Най ми допада техниката и начина на игра на руския национал Егор Клюка, това е волейболиста , който ми е любимец.

До къде се простират мечтите ти във волейбола?

Като всеки нормален човек, ми се иска да стигна колкото се може по-напред, до върховете. Това зависи само от мен, да тренирам добре и малко късмет.

+ Оставете коментар