Мила Пашкулева: Трябва да сме по-уверини и спокойни.

Мила Пашкулева: Трябва да сме по-уверини и спокойни.


Мила Пашкулева, либерото на женския национален отбор, даде интервю пред официалния сайт на БФ Волейбол ден преди старта на втория турнир от Лигата на нациите. В сряда нашите се изправят срещу актуалния шампион Италия.

– Започва втората седмица от Лигата на нациите. На старта играем срещу Италия. Какви са очакванията ти от мача срещу актуалния победител в турнира?
– Чувствам се много развълнувана. Така е и с целия отбор. Очаквам да се представим добре. Всичко зависи как ще изпълним нашите тактически задачи, които треньорът Лоренцо Мичели ни постави. Надявам се да се забавляваме от играта, защото това е в основата на всичко.

foto:fivb.com

– В Хонконг ще срещнем още Канада, Нидерландия и Китай. Каква е нагласата ти за тези срещи?
– Всички знаят, че сме доста млад отбор тази година. Имахме малко време за тренировки заедно. Но се справяме и успяваме да се сработим. Ще направим, каквото зависи от нас, за да излезем с победи.

foto:fivb.com

– Изиграхме четири мача в Лигата на нациите. Какво е мнението ти за тях?
– Много ме е яд за двубоите срещу Доминиканска република и Германия, които можехме да спечелим. Малко не ни достигна. Противниците имаха опитни състезателки и това им помогна да се справят в решителните моменти. Трябва да сме по-уверени и по-спокойни. Това ще ни помогне много.

– България е един от петте отбора, които се борят да останат в Лигата на нациите. Това вкарва ли напрежение?
– Има такова. Искаме да останем в Лигата на нациите. Ще направим всичко, за да го постигнем.

foto:fivb.com

– Какви са шансовете ни да останем сред най-добрите в Лигата на нациите?
– Колективът е много добре. Разбираме се, както в залата, така и извън нея. Всеки се чувства отлично в отбора. Това много ни помага.

foto:fivb.com

– Какво очакваш от другите два много важни турнира – европейското първенство и олимпийската квалификация?
– На европейското – да се сработим още по-добре и да покажем на какво сме способни. А за Париж 2024 – дано да сме там!

https://bvf.bg/news/item/8081-mila-pashkuleva-libero-na-balgariya-tryabva-da-sme-po-uvereni-i-spokoini.html?fbclid=IwAR0XpWGo_ty3P_69HYMxybyge8nZ_jdRe0QKteCqNNdGVm4zkwl6Vw14Ovs

+ There are no comments

Add yours