Money+ Купа България 2024 Дея и Левски ще спорят за трофея!

Money+ Купа България 2024 Дея и Левски ще спорят за трофея!


До края стигат, най-подготвените и най-адаптивните.

Каква емоционална съботна волейболна вечер? Дълги разигравания, напрежение, обрати и много страст.

Клубния волейбол в България е жив, има своето бъдеще. Заслужава си  всеки един миг от вниманието на хората свързани с играта, по един или друг начин.

Дея е първия финалист, след драма срещу ЦСКА.

СОФИЯ(БЪЛГАРИЯ)
3-2
ДЕЯВОЛЕЙ
ЦСКА
Score
18 - 25
20 - 25
25 - 20
25 - 19
15 - 12
103 - 101
Statistics
Teams
5Serve (ace)1
45% pos/19%perf.Reception 48% pos/ 18% perf
46%Attack 53%
15Block (kill blocks)11
20Erors29
Валентин Братоев
17т/11ат/3бл/3сер
Best scorerСтрахиня Бързакович
22т/20ат/2бл

foto:nvl.bg start-photo.bg

По интересен начин, премина първия полуфинал. ЦСКА започна вихрено и постави под сериозно напрежение волейболистите на Франческо Кадеду. Играта на армейците спореше, решителни в атака, мобилни на блок и точково предимство. Така беше в първите два гейма и в началото на третия, до момента в който опитните бойци от Дея не преминаха през критичната точка. Пред тях имаше две опции- безславно отпадане в три гейма, или опит за връщане в играта. Опитът не се купува, той се трупа с времето. Компонент от играта в който бургаските волейболисти имаха предимство. В първата част от мача, Дея играеше практически без диагонал на разпределителя. Играта на Николай Учиков не спореше, трудно реализираше подадените му топки, от 20/5. Това принуди Кадеду да прибегне до нестандартна смяна, пускайки на мястото на Учиков, Лукас Мадалоз, който се включи повече от успешно.

foto:nvl.bg start-photo.bg

Дея имаше предимство и при атаката в края на мрежата при посрещачите, Валентин Братоев (17т) започна агресивно и силово началото на мача, често допускаше непредизвикани грешки и попадаше в блокадата на противника. С напредване на срещата обаче, той вземаше все по-правилни решения, изчиствайки се от непредизвикани грешки. Димитър Василев (12т) изпълняваше добре своята функция на допълваща четворка. В този компонент ЦСКА имаше проблеми, Александър Симеонов трудно преодоляваше високата блокада на Дея и успя да реализира едва 4 точки от 21 опита. Тодор Вълчев (21т) държеше фронта, но това не беше достатъчно.

foto:nvl.bg start-photo.bg

Интересен сблъсък имаше в центъра на мрежата, Николов и Тодоров срещу Ненчев и Костов. Всички перфектни в нападение, с известно предимство на блокада за волейболистите на Дея, който разполагат с повече височина и разбира се повече опит в такъв тип мачове.

foto:nvl.bg strat-photo.bg

С напредване на мача, силите на армейците намаляваха. Сервисът омекна значително, което позволи на Георги Братоев да бъде непредвидим и разнообразен при подаването към своите нападатели. В последната част, Дея взе предимство още в началото и не го изпусна до самия край.

Полуфинал приключил с волейболна класика, от 0-2 до 3-2.

 

За разлика от първия полуфина, този имаше съвсем друг сценарии, гейм  за гейм с много оспорвани първи два.

Левски и Монтана се захапаха още от първото разиграване и така бе до края.

СОФИЯ(БЪЛГАРИЯ)
2-3
МОНТАНА
ЛЕВСКИ
Score
31 - 29
26 - 28
25 - 18
21 - 25
12 - 15
115 - 115
Statistics
Teams
5Serve (ace)4
54% pos/14%perf.Reception 50% pos/ 12% perf
46%Attack 44%
6Block (kill blocks)14
30Erors34
Самуил Вълчинов
24т/21ат/3сер
Best scorerВенислав Антов
29т/26ат/2бл/1сер

foto:nvl.bg start-photo.bg

Двубоите между двата съперника винаги са били интересни и непредсказуеми, без значение на какъв етап се срещат. Монтана нанесе единственото поражение на сините в тяхната зала през първия полусезон.

И двата отбора с много добра тактическа постройка съобразена с качествата на състезателите. Монтана успяваше да компенсира ниската блокада на Агонцев и Путратама с добро позициониране в задно поле. С агресивен сервис, се целеше противника да играе на висока топка. Симеон Николов пък търси бързата игра, за своите нападатели без значение от посрещането. И двата отбора с изравнени показатели, като най-голямата разлика бе при блокадата, Левски с 14 точкови блокади, Монтана само с 6 точки от блок.

foto:nvl.bg start-photo.bg

За отбелязване от тази среща е доброто управление на мача от  двамата  треньори. Предприетите смени се получиха, прекъсваха играта в подходящи моменти, умело подсказваха на своите състезатели край страничната линия.

С раздаването от всички на терена и борбата за всяка точка, бе ясно че и този мач няма  да се размине без тайбрек.  В последната част Левски имаше крехка преднина в резултат, която успя към  края на гейма да увеличи и да пречупи своя противник.

Победата отиде при Левски, който ще се бори за втори трофей през този сезон.  На финала сините ще срещнат отбора на Дея.

Най-интересното предстои!

 

+ There are no comments

Add yours