Money+ Купа България 2024   Дея с първи трофей в своята история, след 3-1 срещу Левски.

Money+ Купа България 2024 Дея с първи трофей в своята история, след 3-1 срещу Левски.


Дея Волей с историческа първа Купа на България!

Финал – заключителна част, последен етап. Да, финалите са друга бира.

Малко стигат до тях, а още по малко ги печелят.

В интересен,  но не толкова драматичен мач, Дея Волей победи Левски и спечели първи трофей за клуба.

СОФИЯ(БЪЛГАРИЯ)
3-1
ДЕЯВОЛЕЙ
ЛЕВСКИ
Score
25 - 20
18 - 25
25 - 18
25 - 18
93 - 81
Statistics
Teams
3Serve (ace)3
55% pos/35%perf.Reception 48% pos/ 23% perf
52%Attack 44%
19Block (kill blocks)8
17Erors26
Николай Николов
18т/10ат/6бл/2сер
Best scorerВенислав Антов
23т/20ат/1бл/2сер

foto:nvl.bg start-photo.bg

След тежките полуфинали и за двата отбора, предстоеше последна битка със сериозен залог. Левски излизаше за четвърти мач за тази седмица. А Дея за втори финал за купа.  Още от началните разигравания се забеляза, че опитните бойци от Дея са ментално подготвени за спечелване на трофея. Агресивни на блок и особено разумни при контраатака. Левски даде отпор, но трудно стигаше до точките. Добре организираната блокада на Дея, създаваше сериозни проблеми на сините волейболисти. Първата част приключи с 6 точкови блокади за Дея, а Левски понесе още едно тежко поражение – контузия на основния разпределител Симеон Николов.

foto:nvl.bg start-photo.bg

Във втората част, Дея намали оборотите. Сините се възползваха от това и се върнаха в мача, след 25-18.

Загубения втори гейм не се отрази на самочувствието и мотивацията на Дея. Играеха с разлика в резултата. Разлика имаше и в играта на Николай Учиков, който много ясно разчиташе важните моменти, за разлика от полуфинала с ЦСКА.

foto:nvl.bg start-photo.bg

Левски направи опит да отговори на зададеното темпо, но проблемите не бяха един и два. Изгубиха центъра, там имаше явно превъзходство и в атака и на блок от Николай Николов и Теодор Тодоров. Двамата бивши национали показаха и самоотвержена игра в защита, което бе ясен сигнал, че са решени на всичко за да спечелят. В края на мрежата сините, трудно намираха пролука в блокадата на противника. 19 точкови блокади за четири гейма, толкова успяха да направят Братоеви & компания.

foto:nvl.bg start-photo.bg

В последната част ясно си пролича, че Левски няма аргументи с които да вкара мача в тайбрек и да се надява на чудо. Умората започна да си казва думата.  Дея доминираше, предвкусвайки победата. Победа, която сложи първата купа в клубната витрина.

За най-полезен състезател във финалния двубой, бе избран Николай Николов

foto:nvl.bg start-photo.bg

Симеон Николов получи приза за любимец на публиката.

foto:nvl.bg start-photo.bg

 

Money+ Купа България е в историята. В продължение на три дни се изигра много волейбол, в по-голямата си част с добро качество. Имаше от всичко по-много, интрига, обрати и драматични моменти. Показаното от участващите отбори,  е добра заявка за интересна втора част на първенството.

 

+ There are no comments

Add yours