Money+ Купа България 2024     Preview

Money+ Купа България 2024 Preview


По вече установена традиция, през януари се разиграва втория трофей в родния волейбол – Money  +  Купа България.

Домакин през този сезон ще бъде Левски -София. Първите осем отбора от първата част на шампионата добиват право за участие в турнира.

След двуседмична пауза, отборите заредени с енергия са готови за доказване.

Изхождайки от показаното в първата част на шампионата, ни очакват зрелищни битки.

Във всеки турнир, преди неговото започване има отбори, които влизат в ролята на фаворити и такива отбори, които самото участие в турнира може да се отчете като успех.

Дея впечатли с представянето си през първата част от сезона, допускайки само една загуба. В голям период от време, Дея печелеше своите мачове благодарение на индивидуалните умения на състезателите. Само в един мач се видя съчетаване на индивидуални умения и отборна игра, бургаското дерби срещу Нефтохимик. В този мач имаше ясно изразена отборна игра. Колосалния опит на състезателите им дава огромно предимство пред останалите отбори. Дано да са обърнали време на физическата подготовка през паузата, защото ще им бъде необходима, имайки предвид средната възраст на отбора. Ако искат да грабнат първи трофей за клуба, в три последователни мача трябва да покажат постоянно ниво.

foto:nvl.bg

Левски ще бъде домакин на турнира, което дава известно предимство на отбора. За разлика от другите отбори, при тях има една особеност която ще бъде интересно да видим  как ще се справят, натоварения график.  Участие в европейските турнири, участие на основни състезатели в младежкия национален отбор, който успешно се справи с квалификацията в Румъния. Буквално част от състезателите са принудени да играя мачове всеки трети ден, дали това ще бъде от полза, или натрупването на умората ще окаже влияние върху представянето на отбора, предстои да разберем.

foto:nvl.bg

Монтана изигра стабилна първа част от шампиона. Даниел Пеев уцели и този път с трансферите. Бърза адаптация за тая с известни колебания при поляка Кристиян Валчак, който пък трябва да се отбележи, че се движи във възходяща линия. Силно изразена отборна игра, което е основния коз на отбора. Успяват да компенсират ниската блокада с добра организация на игра в защита и рисков начален удар принуждавайки противника да играе на висока топка.

foto:nvl.bg

Нефтохимик започна колебливо първенството, това има своето обяснение. Изграждане на изцяло нов отбор след напускането на голямо количество състезатели. В отбора е динамично, напускащи и ново привлечени в търсене на оптимален състав, който да защити шампионската титла.

foto:nvl.bg

ЦСКА с променливо представяне в първенството до момента, пета позиция с много изгубени точки. Новите чуждестранни  трансфери в лицето на Страхиня Бързакович и Хорхе Гарсия, проявяват колебание. В първия кръг от турнира, армейците ще се изправят срещу традиционно неудобен противник какъвто е Нефтохимик. Това може да се окаже и най-интересната двойка, четвъртия срещу петия от редовния сезон.

December 8, 2023, София: Efbet : Супер Волей – ЦСКА – Пирин в Зала ЦСКА, Friday
(Photo by Ивайло Дончев/Стартфото Ivaylo Donchev/startphoto.bg 2023)

Хебър попада в тази формула по стечение на обстоятелства. Всички знаем какво се случи след смяната на местната власт. Набрания точков актив от звездния отбор в началото, дава шанс на младежите от Хебър да участва в турнира.

foto:nvl.bg

Берое продължава да търси себе си през този сезон. Игра с много амплитуди и неочаквани загуби. Слуховете за напускащи състезатели или ще мобилизират отбора като цяло, или ще го поставят под нови предизвикателства. Берое ще се изправи срещу Левски в първи елиминационен двубой, а знаем, че сините ще са след пътуване до Италия и мач с Монца преди това.

foto:nvl.bg

Пирин е последния отбор, добил право да участва в турнира. Волейболистите от Разлог, започнаха добре шампионата, но към края забуксуваха. Изгубиха инерцията и инкасираха пет поредни загуби в последните пет мача. Срещата с фаворита Дея изглежда предрешена, изхождайки от състоянието и амбициите на двата отбора.

December 8, 2023, София: Efbet : Супер Волей – ЦСКА – Пирин в Зала ЦСКА, Friday
(Photo by Ивайло Дончев/Стартфото Ivaylo Donchev/startphoto.bg 2023)

Очакванията са за зрелище и положителни емоции, дали ще се оправдаят скоро ще разберем.

Зала Левски-София  Ви очаква, фенове на волейбола.

 

+ There are no comments

Add yours