Money+ Суперкупа на България – Хебър защити трофея, след 3-1 гейма срещу Нефтохимик!

Money+ Суперкупа на България – Хебър защити трофея, след 3-1 гейма срещу Нефтохимик!


Хебър е новия-стар носител на Суперкупата на България.

Битката за трофей е специална. Специално бе и отношението на всички волейболисти взели участие в мача.

В зрелищен мач игран в пловдивската зала „Сила“, волейболистите на Камило Плачи стигнаха до победата в четири гейма.

ПЛОВДИВ(БЪЛГАРИЯ)
3-1
ХЕБЪР
НЕФТОХИМИК
Score
25 - 15
25 - 14
21 - 25
27 - 25
98 - 79
Statistics
Teams
7Serve (ace)1
59% pos/37%perf.Reception 53% pos/22perf
54%Attack 42%
7Block (kill blocks)9
29Erors24
Трифон Лапков
24т/20ат/2бл/2сер
Best scorerДушан Лопар
11т/6ат/5бл

Много сериозно подходиха и двата отбора въпреки, че се намират на различен етап в спортната си форма. Хебър започна борбата за влизане в груповата фаза на Шампионска лига и изигра два сериозни мача с румънския Аркада. Нефтохимик до скоро играеше контролни срещи и се готвеше за новия сезон.

фото:nvl start-photo.bg

Акценти за отбелязване-

Двата отбора бяха доста активни на трансферния пазар с привличане на нови състезатели. Хебър беше напуснат от седем състезатели, а пък дойдоха осем  нови. Тук е момента да се отбележи, че трима ключови състезатели на Нефтохимик от изминалия сезон, се трансферираха в Хебър, Николай Николов, Александър Туш и Трифон Лапков.  Нефтохимик на практика трябваше да прави нов отбор, след напускането на девет състезатели и треньорско ръководство.  Иван Станев след приключване на договора с Хебър се върна в родния Бургас и застана начело на Нефтохимик като играещ старши треньор. Дойдоха десет нови волейболисти, които бързо трябваше да започнат да играят като отбор.

foto:nvl start-photo.bg

И двата отбора изпитват здравословни проблеми, още в началото на сезона, но селекциите са направени така да може да се компенсира отсъствието на даден състезател, без това да се отрази на отборната игра.

Силно респектирани излязоха волейболистите на Иван Станев, срещу шампионите. От своя страна Хебър излезе с всичко най-добро, с което разполага, сериозно отношение към срещата.

Началото бе за Хебър, добре подредени на блокада шампионите не позволяваха на Нефтохимик да прави точки. Бургазлии имаха проблеми с отиграването, дори и при ниските звена в блокадата на Хебър, Масари и Туш.

foto:fivb.com

Два бързи гейма с разлика в резултата, предвещаваха разгром на Хебър.

Замисленото шоу след втория гейм и последвалата по-дълга пауза, промениха ритъма на мача. Нефтохимик се възползва от отпускането на Хебър и направи опит за връщане в мача. Именно в оставащите два гейма се показа по-качествен волейбол, с дълги разигравания. Малко не достигна на Нефтохимик да вкара мача в тайбрек, след драматичния финал на четвъртата част, която се забава допълнително от непредвидени обстоятелства.

Хебър прояви характер след като изоставаше в резултата и успя да затвори мача, прибавяйки нов трофей в клубната витрина.

За MVP на срещата бе избра Трифон Лапков реализирал 24 точки.

October 15, 2022, Пловдив: Хебър е новият носител на Money + Волейболна Суперкупа на България 2022 в зала Сила, Saturday
(Photo by НВЛ/Стартфото NVL/startphoto.bg 2022)

 

+ There are no comments

Add yours