Мотивация и управление на вниманието.

Мотивация и управление на вниманието.


Със сериозен интерес и ползотворна работа премина поредният Треньорски семинар, организиран от Българска федерация по Волейбол (БФВ). Четвъртото му издание бе за клубовете от регион „Тракия“ и отново бе насочено към треньори, които работят с подрастващи.

Събитието се проведе на 26-ти февруари, неделя, в спортна зала „Лаута“ в град Пловдив.

Участие взеха 24-ма треньори от 8 клуба в региона. За добрата организация спомогнаха и домакините от ВК „Марица“.Главен ректорбе Никола Димитров – участник в Треньорската конвенция на CEVпрез 2021 г. и 2022 г. Присъстваха още Николай Иванов и Адриана Маринкова от Комисията за детско-юношески волейбол към БФВ.

 

17

 

В 4-часовата програма бяха заложени два панела – теория и практика. В теоретичната част, която се проведе в заседателната зала на „Лаута“, се получи много добра дискусия между участниците. Сред акцентите бяха: цели и възможности за развитие в различните възрастови групи, планиране и уплътняване на тренировъчния процес, видове треньори и как тяхната личност може да въздейства върху развитието на подрастващите.

Представителите на клубовете от региона споделиха много лични мнения и впечатления, и по този начин обмениха опит.

 

18

 

В 13:30 ч. в спортната зала стартираха и практическите насоки, за които много спомогнаха момчетата от школата на „Виктория“. Много интересни бяха примерите за мотивация и управление на вниманието при подрастващите, както и примерите как тренировката максимално да се доближи до реалната игра.

Еднодневните семинари на тема „Ролята на треньорите при подрастващите“ са част от стратегия за развитие и повишаване квалификацията на треньорите към Българска федерация по Волейбол. Такива събития вече се проведоха в Разлог, Плевен, София и Пловдив, и ще продължат в други точки от страната.

 

19

 

БФВ изказва своята благодарност към партньорите, подкрепящи инициативите за повишаване квалификацията на треньорите по волейбол в България: фондация „За Пример“ и Amusenet Interactive.

https://bvf.bg/news/item/7875-motivatziya-i-upravlenie-na-vnimanieto-sred-temite-na-trenyoorskiya-seminar-v-plovdiv.html?fbclid=IwAR0DfCPa1ZZlP5JgiA0QNXkh8X8-fPB6yrkTdwpTgRcgEe1khx44EacKCKU

Categories

+ There are no comments

Add yours