Националките под 17 години с труден жребий за Европейското първенство.

Националките под 17 години с труден жребий за Европейското първенство.


Жребият не бе благосклонен за националния отбор на България по волейбол за жени под 17 години. Групите за Европейското първенство, което ще се проведе между 11 и 22 юли в Сърбия и Унгария, бе изтеглен днес в Люксембург. Той отреди място на „лъвиците” в по-труден поток.

България попадна в Група А заедно с домакина Сърбия. Това означава, че страната ни ще играе мачовете си от груповата фаза във Върнячка баня, където малко по-рано ще участва и на Балканско първенство (1-5 юли).

Съперници на тима, воден от Владислав Тодоров, са още Италия, Хърватия, Нидерландия, Полша, Естония и Грузия.

“Жребият е нормален, не съм си пожелавал съперници – коментира треньорът Владислав Тодоров. – Групата е силна. Тепърва ще започваме да събираме информация за съперниците. Сърбия, Италия и Полша са винаги много силни. Нидерландия показа отлични игри. Емоциите от класирането ни за Европейското първенство все още са големи. Момичетата показаха, че имат качества и амбиция да се развиват. Сигурен съм, че на турнира ще представим достойно България”.

 

U17 Women 2023 DOL Pools

 

По регламент 8-те отбора играят по системата всеки срещу всеки, а класиралите се на първите две места продължават битката за медалите. Както и при мъжете под 17 години, еврошампионатът при жените под 17 години също за първи път ще се играе в исторически формат от 16 тима.

В Група Б, която ще се проведе в Унгария, освен домакина, са още Турция, Белгия, Румъния, Словения, Германия, Франция и Гърция.

https://bvf.bg/news/item/7982-natzionalkite-pod-17-godini-s-truden-zhrebii-za-evropeiskoto-parvenstvo.html?fbclid=IwAR2euSjKZf-lWKiPO9bGaCq4z9jgX2FcLL5tuKLkdi2DW0jq5zNvbYMM4ok

Categories

+ There are no comments

Add yours