Надеждата угасна

Надеждата угасна


Надеждата угасна!

България се бори до последно, но загуби от Германия  полуфиналният сблъсък.

БЕРЛИН(ГЕРМАНИЯ)
3-1
ГЕРМАНИЯ
БЪЛГАРИЯ
Score
25 - 20
25 - 23
20 - 25
25 - 23
95 - 91

Сърце, душа за България!

Момчетата го направиха, оставиха сърцата си на игрището в „Макс Шмелинг Хале“. Е, този път не се получи, но това което показаха, като дух, поведение и желание за победа ще се оцени по достойнство. Дадоха всичко от себе си във всеки един мач от този квалификационен турнир. За пореден път се потвърждава тезата, че е по- лесно да спечелиш олимпийски медал, от колкото да се класираш за самата олимпиада от европейска квалификация.

снимка:cev.lu

Всички съжаляваме, най- много самите състезатели, че не успяха да се класират. Дано тази квалификация бъде катарзис,  като обица на ухото за всички които ще продължат по пътя. Крайно време е да се научим да различаваме важните моменти и периоди, и да знаем, какво, кога и как да правим. Кога да искаме почивка, кога да загърбим всичко в името на една цел, кога да се напъваме на тренировка 120%, за да може по време на мача с 70% да печелим. Тези мачове са показателни, защото когато изпуснеш питомното, трудно се гони дивото. Българските волейболисти имат своите качества, просто трябва да тренират в националния отбор така, както тренират в клубните си отбори и ще има много поводи за радост в бъдеще. Трябва да се промени отношението на всички в този процес, ръководство, състезатели.

снимка:cev.lu

Всички говорят, че това е нов отбор, не, не е нов отбор, отборът си е същия от лятото, играчите са същите с една малка, но съществена подробност, те са във форма. Просто дойдоха подготвени от клубовете в които играят. Силвано Пранди нищо не е променил за три-четири дни тренировки. Желанието да направят втори опит за класиране, добрата подготовка, до голяма степен са причина за доброто представяне на отбора.

снимка:cev.lu

В конкретика за последния мач на нашите волейболисти-

Срещу себе си имахме много сериозен противник, превъзхождащ ни във физическо отношение. За голямо съжаление през по-голяма част от мача бяхме догонващи в резултата, не успяхме да поставим под напрежение домакините. Тежките мачове в групата, изцедиха доста от физическите сили на нашите волейболисти и се усещаше умора.

снимка:cev.lu

Сервирахме добре, но германците се справяха с посрещане и отиграването на висока топка в края на мрежата. Ние изпитвахме затруднение срещу високата и добре организирана немска блокада. Усилията да вкараме мача в тайбрек не се увенчаха с успех, Германия затвори мача с 3-1 гейма. Въпреки загубата отново видяхме отборна игра, дух и желание от нашите момчета. В тази среща, противника беше по- добър от нас, има го в играта.

снимка:cev.lu

България приключи участието си  квалификациония турнир и  пропуска олимпийските игри в Токио. За нас, от тук започва новият олимпийски цикъл.  Сериозен анализ за случилото се, и много работа  от тези които ще продължат по пътя  в бъдеще. Показаното в “ Макс Шмелинг Хале“ трябва да бъде отправна точка.

+ There are no comments

Add yours