Не задавайте ограничения!

Не задавайте ограничения!


Треньорски съвет на седмицата #

„Не задавайте ограничения“

 

Треньорската работа  изисква непрекъснат преглед и анализ на текущите резултати, с оглед подобряване на бъдещото представяне. Треньорството изисква идентифициране и коригиране на грешки и слабости. Естествено е това, което играчите чуват от треньорите е най-вече за нещата, които не могат или не могат да направят достатъчно добре. Няма да се избегне това. Това е част от процеса.

Това, което не е необходимо да бъде част от процеса, е поставянето на ограничения върху това какво могат да направят играчите и отборите. Твърде често посланието, което играчите поемат, е, че те не са достатъчно добри. Другият отбор / играч е по-голям / по-добър / по-богат / по-бърз и т.н. Ефектът от тази постоянна, негативна информация е, че играчите губят преди да започнат мач.

Процесът на трениране трябва да отвори умовете на играчите за възможности, които не могат да се видят. Играчите трябва да знаят какво могат да направят или да могат да направят или да се стремят. Играчите трябва да чуят причините, поради които нещата са възможни.

Ако зададете граници, никога няма да знаете какво би могло да бъде. Не задавайте ограничения.

Mark Lebedew https://marklebedew.com/2019/04/20/coaching-tip-73/

+ There are no comments

Add yours