Нефтохимик спечели  IVECO Суперкупа на България за 2020

Нефтохимик спечели IVECO Суперкупа на България за 2020


Суперкупата на България отпътува с IVECO за Бургас.

Волейбола се завърна  за радост на много хора. Шампионите от  Нефтохимик и носителя на купата на България Хебър, се срещнаха в спор за суперкупата на страната.

Спортно зрелище, предложило много емоции на хората в залата и тези пред телевизионните екрани.

Нефтохимик започна подобаващо сезона. Категорична победа в три гейма срещу Хебър.

СОФИЯ(БЪЛГАРИЯ)
3-0
НЕФТОХИМИК
ХЕБЪР
Score
25 - 22
25 - 23
25 - 22
75 - 67

Двата отбора с най-сериозните бюджети, селекции и амбиции, изиграха първо действие от спектакъла – “Най- добър отбор в България”.

Отборите влязоха в мача с различно ниво на подготвеност. Нефтохимик изигра няколко мача на високо ниво при участието си в груповата фаза на шампионска лига. Тези мачове бяха от голямо значение за изхода на срещата. Волейболистите на Николай Желязков стояха солидно на игрището, разчитаха правилно важните моменти в отделните геймове.

снимка:national volleyball league

Хебър се задоволи само с контролни срещи, които явно не са дали отговор на фундаментален въпрос. Кой ще бъде основен разпределител през сезона? Треньорът на Хебър, Атанас Петров преди срещата спомена, че може да има изненади по време на мача. Изненада за мнозина бе  започването  на  Любомир Агонцев, като основен разпределител за сметка на Иван Станев.

снимка: national volleyball league

Анализирайки случилото се на игрището, това треньорско решение не остана без последствия. Слаба организация на игра и разколебани нападатели, това се случва когато се прибягва до честа смяна на разпределителите. Изненадата от страна на Нефтохимик, бе включването на Теодор Салпаров след  само два дни тренировки, като основно либеро. Както се казва, формата e временна, класата  вечна.

снимка: национална волейболна лига

Салпаров стана  основна мишена за Хебър, много сервиси попадаха в неговата зона с надеждата да постигнат лесни точки, възползвайки се от това, че не е тренирал дълго време. Колосалния опит, който притежава Салпаров и манталитета на победител, му помогнаха да мине гладко през мача без да е в оптимално състояние.Традиционно силното оръжие на Хебър- началния удар в тази среща не функционираше.

снимка: национална волейболна лига

Липса на комуникация между отделните звена, лиши Хебър от сериозно количество брейк точки. На такова ниво, тези грешки се наказват. Контузията на Теодор Тодоров, допълнително утежни ситуацията на отбора.

С прилично посрещане и три ротации с ниска блокада в зона 4, Нефтохимик трупаше точки и печелеше геймове. Рационални на блок и ефективни на висока топка, два компонента от играта, които дадоха предимство на волейболистите от Бургас.

За отбелязване е солидната игра на Денис Карягин, завидно спокойствие и поглед на играта за крехките 18 години.

снимка: национална волейболна лига

За най- полезен състезател на мача, бе определен Валентин Братоев.

снимка: национална волейболна лига

 

+ There are no comments

Add yours