Нова тежка загуба за България!

Нова тежка загуба за България!


Във вторият ден от турнира в София , българите претърпяха болезнено поражение от директен противник за оставане в лигата на нациите .

СОФИЯ(БЪЛГАРИЯ)
0-3
БЪЛГАРИЯ
АВСТРАЛИЯ
Score
23 - 25
23 - 25
24 - 26
70 - 76

Неочаквано за мнозина, Пламен Константинов заложи на коренно променен състав: Георги Братоев- Николай Учиков. Николай Пенчев- Розалин Пенчев, Илия Петков-Светослав Гоцев. Тази формация започна срещата колебливо и даде инициативата на австралийците, които демонстрираха добра кондиция и завидна тактическа грамотност. Те играеха психически освободено , а ние се мъчехме , личеше си липсата на синхрон между разпределителя и нападателите, натрупаната умора от мача със Сърбия се отрази и на основния наш нападател Учиков. Многото брак при изпълнението на начален удар, изваждаше отбора от нормален игрови ритъм. Блокадата не функционираше на нужното ниво , бяхме пробити през центъра, в края на мрежата трудно определяхме времето и мястото за отскок срещу левичаря Линкълн. Всички това доведе до пълна доминация на Австралия в тази среща.

снимка:fivb.com

Притиснат от обстоятелствата, Константинов предприе нетипична смяна във втория гейм ,вкарвайки Валентин Братоев на мястото на Николай Учиков  като диагонал на разпределителя, това не даде необходимия резултат. Моментните проблясъци в края на втория и третия гейм не бяха достатъчни за оставане в мача. След вторият загубен гейм, Пламен Константинов върна част от титулярите , картината леко се промени към по- добро ,но ентусиазираните австралийци държаха мача под контрол. Лошият късмет преследваше българските волейболисти. В началото на третият гейм тежка контузия в глезена, извади от строя Георги Братоев, наложи се връщане в игра на Георги Сеганов, това допълнително се отрази на състоянието на нашите волейболисти, които трудно се добираха до точки. Накрая на гейма пропиляха три точково предимство което можеше да ги остави в мача и да се борят за пълен обрат. За съжаление това не се получи и … втора тежка загуба за България в първия домакински турнир от лигата на нациите.

снимка:fivb.com

Ситуацията е критична , но трябва да се прояви търпение и разбиране към момчетата , които дават всичко на което са способни в момента. Понякога трябва да приемем , че в даден момент противника е по- добър от нас. Австралия записва първа победа над България.

+ There are no comments

Add yours