Обзор на кръга супер лига Сами М


17 Кръг

Предпоследно раздаване на картите, кой държи повече козове в ръцете си? Както споменах и в предишния обзор, съществено разместване на пластовете може да има само в челото на таблицата, в края всичко е ясно.

Миньор – ЦСКА 0-3

Очакван резултат в този мач, въпреки съпротивата на домакините, младите армейци са взели своето в този мач, а именно победа с 3-0, с което затвърждават доброто представяне от последния мач. ЦСКА отново са без най-опитните, ветераните Стефанов и Цветанов. Този двубой няма отношение към класирането по никакъв начин, всичко е ясно и при двата отбора. Миньор практически и теоретически  изпада от супер лигата, ЦСКА с решаващата победа срещу Левски преди няколко кръга си подсигури участие в плейофите, независимо от развоя на оставащите мачове до края.

Монтана – Тетевен 3-0

Важен мач за домакините относно класирането в първата четворка, всеки резултат освен победа за Монтана може да се счита като провал. Гостите освободени от напрежение, свършили си вече работата с класирането в плейофите, ако бъдат подценени могат да създадат проблеми. Съдейки по резултата 3-0 за Монтана на 16, 11 и 9 точки в този мач, подценяване не е имало. Смазващо предимство за домакините във всички компоненти от играта, най-изразено при атака след негативно посрещане 73% срещу 21%  за Тетевен. За отбелязване е 100% успеваемост на Александров в атака, 10 от 10 за отбора на Монтана. С тази победа домакините в този мач правят още една  сериозна  крачка към първото място в супер лигата един кръг преди края.

Левски – Марек 3-0

След бурното начало обновеният отбор на Левски изпитва известни трудности в своята игра, редува силни и слаби мачове. След като пропуснаха възможността да участват в плейофите, мотивацията в отбора е спаднала. Това си личи и по резултата от последния мач, който изиграха като гости в Разлог, тежка загуба с 3-0. Явно такава ще бъде играта на Левски до края, на приливи и отливи. В този мач беше дошъл прилива и неочаквано за мнозина шампионът на България не успя да запише дори гейм от този двубой. Домакините бяха по-мотивираният отбор, който искаше повече победата и заслужено стигна до нея. Сметките на Марек до момента не излизат и по всяка вероятност отборът ще бъде извън първите четири отбора преди плейофите.

Арда – Пирин 3-1

Трудно гостуване за Пирин завършило неблагоприятно за тях. Арда взе реванш за загубата от първия полусезон и продължава да бъде трудно препятствие за преодоляване като домакин. Окрилени от препълнената зала Арпезос, домакините са направили силен мач, като най-изразеното превъзходство за домакините е при атака след негативно посрещане 67% срещу 42 % за Пирин. Въпреки 15-те точкови блокади и 5-те директни точки от начален удар, гостите не са успели да се противопоставят на домакините, които печелят този мач. По-добрата атака като цяло 57% срещу 48% е причината Арда да спечели този мач, въпреки повечето допуснати грешки от противника. Последният мач от редовния сезон ще даде отговор, в крайна сметка, на кое място ще завършат отборите, защото и пред двата отбора има трудна задача за решаване с тази разлика, че отбора на Пирин ще трябва да я решава вкъщи, а за  Арда  предстои тежко гостуване в Дупница.

Добруджа – Нефтохимик 0-3

Младостта срещу опита в този решителен мач за първото място в класирането. След слабия мач  в София срещу ЦСКА, домакините срещнаха лидера в класирането Нефтохимик. Няколко са причините за загубите напоследък. Първо  след като оглавиха класирането преди 2 кръга, върху отбора беше стоварена голяма отговорност и очаквания, които се оказаха бреме за младите състезатели на Добруджа. Също така имаха и най-трудната програма. За конкретния мач да бъдеш победен в битка с оръжието, с което най-добре се справяш не е приятно. Точно това се забелязва в този мач, 5 блокади за целия отбор срещу 13 за противника. Сумарно по-доброто посрещане за Добруджа не е дало никакво предимство, напротив, Нефтохимик има превъзходство и при атака след позитивно посрещане 77% срещу 50 %. Същото се забелязва и при атака след негативно посрещане, като тук разликата е 56% срещу 46%. В друг важен компонент от играта Нефтохимик отново е имал чувствително превъзходство, атака след защита 52% срещу 27%. Явно гостите по-точно са оценили важността на мача и са подходили крайно мобилизирани и концентрирани. В този мач нямат непредизвикана грешка в атака. Силен мач за всички крайни нападатели на Нефтохимик, като за отбелязване е успешният мач на Генов, който има 72% реализирани атаки, 13 точки и 4 блокади, с което става най-резултатен състезател за своя отбор и въобще за целия мач. По всяка вероятност Нефтохимик ще приключи редовния  сезон като първенец, имайки предвид, че в последния мач се изправя срещу Миньор. Това е добър атестат за добре свършена работа и изгодна позиция преди началото на плейофите. За младият отбор на Добруджа  остава разочарованието, но и ценният опит, който натрупаха в последните мачове. Опит много полезен във втората част на първенството. Най-интересното предстои.

 

+ There are no comments

Add yours