Обзор на кръга Супер лига Сами М


 

Шести кръг от супер лигата по волейбол Сами- М

И  този кръг не мина без драматични и интересни двубои.

ЦСКА- АРДА 3-1

Въпреки проблемите от всякакво естество, в последно време и здравословни, ЦСКА продължава с доброто си представяне до момента в супер лигата. И в този мач без номинален диагонал на разпределителя (Илиев и Парапунов са травмирани и не могат да вземат участие),  армейците се справят повече от успешно. Нещо повече младежкият национал Шекерджиев, който по принцип играе на    позиция нападател с посрещане на начален удар, в този мач като диагонал е станал най-резултатният волейболист в мача, с 21 реализирани точки. Относно случилото се на игралното поле се забелязва, първо връщането на Сеганов в основния състав и второ много силна игра на крайните нападатели на ЦСКА. Тотално превъзходство в две от фазите на игра – атака след негативно посрещане 52% за ЦСКА срещу 19% за Арда и атака след защита 50% за ЦСКА срещу  37% за Арда. Въпреки повечето допуснати грешки  домакините в тази среща печелят три точки срещу много корав противник. За Арда проблемите в този мач са започнали с неубедителното посрещане на начален удар, което е рефлектирало върху атаката на отбора. Под очакванията в този мач се е представил водещият нападател на Арда – Нешев, който е барометъра на отбора. От неговата игра зависи  до голяма степен положителният резултат за отбора във всеки мач.

Монтана –Добруджа 2-3

Трилър в Монтана. Поредно потвърждение на неписани правила 2-0, 2-3. Вихрено начало за монтанчани пред собствена публика, искайки да се реваншират за допуснатата загуба в предишния кръг. Убедителни два гейма 25-17, 25-19 много добро начало, но за крайна победа са необходими три спечелени гейма. Въпреки негативния резултат отборът на Добруджа е продължил да се бори самоотвержено, това личи от резултата в отделните геймове след негативното 0-2. Всички геймове до края на мача са на две точки разлика. Петият гейм е поставил своеобразен рекорд през този сезон, резултат 23-21 за Добруджа. Обрата в мача се е случил благодарение на по-добрата блокада и успешните действия в защита, което от своя страна е увеличило възможността  за организиране на  контра атака.Монтана продължава с колебливите игри и губене на точки ,което се отразява на класирането на отбора до момента 6 позиция.

Нефтохимик-Левски Болл 3-0

Резонна победа за нафтата. Първият срещу последния в класирането и логично бургазлии печелят три точки от този мач. По-малко допуснати грешки, резултатен сервис добра първична атака 64%,  това е достатъчно за победа срещу най-слабия отбор до момента в лигата. Нефтохимик е съхранил много физическа и психическа енергия и спокойно гледа към следващия си противник. А Левски продължава да дълбае към дъното.

Пирин –Марек 3-1

Регионално дерби между отборите на Пирин и Марек. Домакините в този мач продължават да редуват силни и слаби мачове, този път на ред бе силен (домакински) мач срещу шампионите от Марек. В този мач се забелязва чувствително повишение на процентите в атака за отбора от Разлог след позитивно посрещане, 63% за Пирин срещу 49% за Марек. По добрата блокада и по-малкото допуснати грешки са допълнителните компоненти от мача, които са натежали за победата на Пирин. Кризата в Марек се задълбочава, четвърта поредна загуба, продължава допускането на много грешки в нападение и на начален удар. Продължават колебливите изяви на разпределителите, което се отразява върху играта на целия отбор.

Тетевен-Миньор 3-1

Поредна победа за новаците, спокойно и методично продължават да показват добри игри и трупат ценни точки. Най –резултатен и в този мач отново е основният нападател на Тетевенци – Мирчев, реализирал 21 точки за победата.

+ There are no comments

Add yours