Обзор на кръга Супер лига Сами М


Девети кръг от супер лигата по волейбол Сами М

Пореден кръг от супер лигата предоставил на зрителите интересни и оспорвани мачове.

Миньор – Нефтохимик 0-3

Домакините от Перник посрещнаха водача във временното класиране отбора на Нефтохимик. След непредвидената загуба в предишния кръг бургазлии са подходили много отговорно и концентрирано, като не са допуснали никаква възможност на домакините да заявят своите претенции. Единствено в третия гейм е имало интрига 29-27, отново за Нефтохимик, но по-скоро след 2-0 е имало отпускане в редиците на гостите. Разликата в класите на двата отбора е очевидна и резонно Нефтохимик си тръгва от Перник с три точки.

Монтана –ЦСКА 3-1

Успешното представяне на Монтана в супер лигата продължава. В домакински мач срещу ЦСКА монтанчани записват победа за три точки. Въпреки успешната игра на крайните нападатели силите на ЦСКА са стигнали за спечелване само на един гейм. Предимството за Монтана в този мач идва от успешната първична атака, 78% срещу 48% за ЦСКА. Доброто посрещане на началния удар е допринесло за организиране на резултатно нападение. Друг компонент от играта, който е оказал влияние за крайния резултат е началния удар, явно монтанци се чувстват комфортно в собствената си зала и въпреки допуснатите 14 грешки при изпълнение на този елемент са реализирали 11 директни точки. Монтана е намерил верния път и продължава да трупа точки и да увеличава своя актив, за ЦСКА остава да търсят реванш в собствената си зала в следващия кръг.

 

Левски- Тетевен 0-3

Категорична победа за гостуващия отбор на Тетевен, постигната с голяма разлика в точките. Новобранците в лигата затвърждават доброто си представяне и използват всяка възможност да увеличават точковия си актив, който ще им даде необходимото спокойствие и съхраняване на мястото им в супер лигата. Левски продължава с разочароващото си представяне, нито една точка спечелена до момента.

Добруджа-Пирин 2-3

Малко изненадваща загуба за добруджанци след успешната серия от победи, които направиха в последните няколко мача. Явно събитията през седмицата преди мача са оказали влияние. Отборът на Добруджа бе избран за отбор на годината в града, а Георги Манчев за най-добър спортист в класацията на града. Покрай тези церемонии и общественото внимание добруджанци са излезли от обичайния работен график и това се е отразило на концентрацията и вниманието на състезателите. В този мач едно от основните оръжия на отбора, именно началният удар не е функционирало както обикновено. Слаба ефективност, която е допринесла  противника да се справи с посрещането и да играе по-успешно в атака, където има превъзходство, 56% за Пирин срещу 40% за Добруджа. Въпреки загубата на четвъртия гейм  и вкарването на мача в тайбрек до 15 точки, отборът на Пирин е съумял да се събере и концентрирано да вземе комфортна преднина още от самото начало, което е отказало домакините от реакция и спокойно са затворили гейма 15-5.

 

 

Арда- Марек 2-3

Втори петгеймов мач за този кръг. Силно представящият се като домакин отбор на Арда посрещна шампиона Марек. Интересен и зрелищен мач, двата отбора са предложили добър волейбол за нашите стандарти  пред  препълните трибуни на зала Арпезос. Борбеният тим на Арда и в този мач отстъпвайки в резултат с 1-2 не се е предал и е успял да вкара мача в тайбрек. Шампионите от Марек с предимство на блокада и на  контраатака са успели в ключови моменти от мача да излязат крайни победители. Дупничани са единственият отбор до този момент от шампионата, който си тръгва като победител от Кърджали.

 

+ There are no comments

Add yours