Опит за обединение


Николай Иванов за БНР.

Част от интервю засягащо темата национални отбори.

Ники предполагам , че си следял изминалите световни първенства и при жените и при мъжете какво е твоето мнение. Да започнем с жените , познаваш ги добре, как ти се стори представянето на нашия отбор?

За момичетата това което показаха е супер, оптимално като кадрови състав. Бяха оставени да работят. Тези резултати които постигнаха в златната лига с тези отбори и с нивото на игра , не ми се ще да го коментира. Там нивото беше много слабо , и те успяха да спечелят. На световното първенство показаха израстване, мисля , че това което постигнаха като класиране е оптимално. Според мен ги очаква една много тежка година.

Мнението ти за представянето на мъжкия национален отбор?

За мен пропуснати възможности от всякакво естество, и като спортен резултат, и като отражение в публичното пространство, и като социален ефект. Пропуснати възможности и загуба на позиции.

Силвано Пранди е новия треньор на отбора, това ли е подходящия треньор?

На този етап може би да, но ми се струва , че този път на федерацията ще им излезе доста солено неговото привличане. Имайки предвид цялата сага около него, с първото му освобождаване . Не нужно бих казал през 2010 година, ако трябва да връщаме историята назад. Тогава отборът играеше добре, имаше малшанс, имаше перспектива за развитие, но така и не се разбра защо бе отстранен. Той е човекът , който по някакъв начин може да направи някакво обединение и да кажем така, някои състезатели които не са искали да играят при предишното ръководство да се върнат в отбора.

Говориш за Казийски така ли?

Ами за Казийски не бих казал, защото едно връщане на Казийски от една страна би било хубаво за българския волейбол, но от друга страна не би говорило добре за него. В крайна сметка човека си има някакви позиции и си ги отстоява във времето , така , че темата Казийски не искам да я коментирам защото тя е приключила отдавна.  Който си мисли, че по някакъв начин , нещо може да се случи живее в голямо заблуждение. Имам предвид, че Тодор Алексиев все още в който има хляб и спокойно може да се върне в националния отбор и с ново настроение и желание да помогне на отбора. Не е тайна какви бяха отношенията между него и Константинов.

Антони Йорданов

+ There are no comments

Add yours