Отборът има своите качества!


Колко важно е доброто представяне на България за българския волейбол?

Изключително важно! С оглед на това, че волейболът е спорт номер едно, от колективните игри и има голямо уважение към него. Заслужава да се представи отлично, за да има интерес.

Докъде може да стигне българският отбор, топ 6 постижима цел ли е?

Първата фаза е преодолима, след това е много важно в какъв поток ще попадне отборът. Въпрос на подготовка, на синхрон, да няма контузии. Отборът има своите качества и може да стигне по-далеч отколкото реално си мислят, че могат.

снимка:fivb.com

В кои компоненти от играта българите изостават от водещите сили?

Определено в релацията блок-защита, много важни действия. Втори много важен момент, ефективност на сервис и посрещане, големи амплитуди. Беден репертоар на сервис, имаме малко изпълнители на силов сервис, в което добрите отбори се отличават. Комбинацията между силов и тактически насочен флот сервис от един и същ състезател също важен компонент от играта. В нашия отбор са много малко състезателите, които могат да го правят това. Ники Пенчев, Скримов до някъде. Мисля, че в тези компоненти от играта имаме голяма възможност за развитие. Възможно е да имаме проблеми на разпределителския пост. Сеганов е много млад, има голям напредък през този сезон. Тъй като разпределителският пост е много важен, липсата на достатъчно опит може да ни изиграе лоша шега.

снимка:fivb.com

Вашият фаворит за спечелване на титлата и защо?

Моите фаворити за спечелване на титлата са два – Италия и САЩ. Русия е много силен отбор, но ми се струва, че два пика трудно ще направят. Американците играха в лигата на нациите с втория си състав и заеха трето място, като показват много добра игра. Французите определено имат повече лимити във физически план, имат наиграност, но не са моят фаворит. Бразилия до момента е голямото разочарование, технически много зле играят. Никога не съм виждал толкова слаб бразилски отбор. Бруно играе слабо и това се отразява на целия отбор. Нямаха облик, което не е много характерно за тях.

Световното първенство е междинен цикъл между две Олимпиади, водещите сили са ясни, възможно ли е разместване на пластовете? Изненади, както във футбола?

След  Италия, Русия, САЩ, Бразилия, Франция, Полша има още два-три отбора, които могат да попаднат във финалната фаза – Сърбия и България. Аржентина не са лош отбор и трябва да се внимава срещу тях, когато играят в пълен състав. Внимание и към Канада за евентуален пробив.

 

+ There are no comments

Add yours