Отивам на посрещане в името на отбора.


„СМЯНА НА ПОСТА – НОВО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА МЕН”

Михайлов е основният диагонал на Зенит от 2010 г. и наскоро подписа нов двугодишен договор с клуба. В същото време през следващия сезон той ще промени ролята си и ще стане краен нападател с посрещане. В клуба в Казан искат по този начин да компенсират загубата на Матю Андерсън. На свой ред Михайлов на  диагонал ще замени българския нападател Цветан Соколов.

снимка:superlega.it

– Принудени сме да експериментираме. Имаше такава ситуация, че за клуба беше трудно да намери добри играчи – всички те бяха подписали за повече от един сезон. Общувайки с треньорите, стигнахме до заключението, че Зенит ще има повече шансове да се бори за титлите, когато премина на позицията посрещащ и привлече класен  диагонал. Вярвам, че Цветан Соколов е точно такъв. Като екипен играч, направих тази стъпка, за да се борим за високите места. Разбира се, ще има много работа, много повече, отколкото в предишни години, защото трябва да намеря усещането за топката на посрещане. За мен това е ново предизвикателство ”

снимка:vc zenit-kazan.com

“НЕ ВИЖДАМ СМИСЪЛ ДА ХОДЯ В ЧУЖБИНА”

Бих отишъл в някой от италианските клубове, например, в Трентино. След това – в Бразилия, в “Cruzeiro” или “Sesi”. След това – Полша, някой клуб който играе в голяма зала, защото основната характеристика на полския волейбол са феновете. Япония? Ако само за изучаване на културата. Волейболът не е толкова добре развит там, колкото в тези три страни, смята 31-годишният нападател. – Всъщност не виждам причина да отида в чужбина. Ако няма напредък и няма да спечеля нищо. Но в Казан има добър треньор и екип, който ви позволява да се развивате.

 

„ВЛАДИМИР АЛЕКНО Е ДОБЪР ПСИХОЛОГ“

снимка:cev.lu

„Романич е добър психолог. Той знае как да насочва, мотивира. Благодарение на това той успява и те отиват да работят за него. Мисля, че има малко треньори в Русия, които след спечелен мач могат да дадат два или три почивни дни. В Италия  обикновено  ще ти изтръгнат  косата за това, защото смятат, че е необходимо да се обучаваш и тренираш. Но след този уйкенд той иска пълната програма. Като цяло, за да може екипът на високо ниво да покаже резултати, психологическата подготовка за мач е един от най-важните фактори. ”

 

Алмаз Хаиров  https://sport.business-gazeta.ru/article/238233

 

+ There are no comments

Add yours