Първата малка крачка е направена

Първата малка крачка е направена


България победи Франция в зрелищен двубой и започна с победа.

BERLIN(ГЕРМАНИЯ)
3-2
БЪЛГАРИЯ
ФРАНЦИЯ
Score
25 - 23
17 - 25
25 - 22
19 - 25
15 - 8
101 - 103

Добро начало за българските волейболисти на олимпийската квалификация в Берлин. Разнообразни в атака, стабилни на сервис. Два компонента от играта, които ни позволиха да се чувстваме комфортно на игрището, и да играе като равен с равен с един от топ отборите в момента. Посрещането издържа на силния сервис на противника.

снимка:cev.lu

През цялото време на мача българските волейболисти демонстрираха това поведение , което всички любители на играта искат да виждат, а именно: отборен дух, борба за всяка топка, непримиримост, желание за победа, дори и в моментите когато играта не вървеше. За отбелязване е и доброто водене на мача от страна на Силвано Пранди, който  умело използва голяма част от  своите състезатели в определени моменти.

снимка:cev.lu

Най –резултатен състезател бе, Цветан Соколов завършил срещата със 23 точки, 20 атака/1 блок/ 2 сервис. Мартин Атанасов добави 15 точки, 11 атака/1блок/ 3 сервис.

България записа ценна победа в групата на смъртта, трудното предстои, но с такова поведение на игрището шансовете за успех се увеличават. Видно е, че спортната форма на отделните състезатели е на доста добро  ниво, това си пролича най вече при изпълнението на сервис .Това дава надежда да изграем всички мачове от тази квалификация и в крайна сметка да вземем билета за Токио.

+ There are no comments

Add yours