Перуджа спечели Суперкупата на Италия!

Перуджа спечели Суперкупата на Италия!


Финалът за Суперкупата ни остави без дъх!

Буквално бе така!

Италиански волейбол през погледа на Атанас Карачански , администратор на „Фенове на италианското волейболно първенство“

Перуджа спечели трофея след невероятен финал срещу Лубе.

VERONA(ITALIA)
3-2
SIR SAFTY
LUBE
Score
22 - 25
25 - 23
25 - 19
19 - 25
16 - 14
107 - 106

Срещата бе истинска наслада за феновете и ги държа в постоянен интерес цели три часа, мачът завърши в 1:15 след полунощ!

Много високо ниво на игра от всеки състезател, още преди старта на сезона. Отборите показаха завидна игрова форма още преди началото на сезона. От това, което се видя в изиграните мачове до момента за купата и суперкупата, италианската лига разполага с 12 добри отборa. Лигата има шанс да върне славата си на най-силното волейболно първенство.

снимка:superlega.it

Относно финала –

Вилфредо Леон за пореден път показа, че е най-добрият нападател в света!

Невероятен отскок и сила на удара, колкото и кубинци да има всяка година в Лубе, той е направо неудържим!

Статистиката му в мача бе красноречива. 31 точки и то постигнати при 64% в атака (!) 3 блокади и един ас.

Себастиан Соле направи много добър мач, завършвайки с 13 точки и цели 5 блока.

снимка:superlega.it

Олег Плотницкий затрудни със своите мощни сервиси, както винаги, като се наложи в дадени ситуации, Лубе да посрещат с четирима – диагоналът Камил Рихлицки помагаше на Хуанторена, Леал и Балазо. Все пак Олег си направи дежурните 3 аса,като  добави и 2 блока. През този сезон, ще се разчита основно на него,  като партньор на Леон, след като тимът се раздели по взаимно съгласие с Филипо Ланца, който премина в Монца. Той  ще има право да дебютира в третия кръг за тях, според правилата на италианската лига за свободни агенти от същата дивизия.

Универсалната резерва Тийс тер Хорст помогна добре от пейката с 6 точки и даваше почивка на Плотницкий, а нидерландецът има голям опит, в тази си роля на спомагателен играч.

снимка:superlega.it

Канадският диагонал Върнан-Еванс игра добре и показа, че ще е добра алтернатива на Атанасиевич, който не взе участие в този финал. Фабио Ричи и Себастиан Соле( автора на последните две точки в тайбрека) направиха силни изяви в центъра, Лубе отговори подобаващо. Робертланди Симон завърши с 14 точки, а Симоне Анзани с  12 точки. Най-резултатен за тима бе Йоандри Леал със 17 точки.  Капитанът на тима Османи Хуанторена записа 12 точки, и отново напомни за себе си, видя се  какво голямо влияние има в тима и като цяло в Италия. Продължава да поддържа много високо ниво на волейболни умения!

Камил Рихлицки игра добре, но се видя че резервата му Ян Хадрава има добри умения и физика достойна за играч на позицията на диагонал. Жири Ковар бе включван в определени моменти в края на срещата, след сервис на Леал, за посрещане. Той оправда доверието, но Вилфредо Леон няма как да бъде спрян.

Този финал определено, ще бъде помнен.

снимка:superlega.it

+ There are no comments

Add yours