Плейоф- полуфинали

Плейоф- полуфинали


Сериозните битки започнаха, в тази фаза който удря първи, удря два пъти .На финалната права се намират отборите и всеки един детайл и малка подробност ще бъде от значение за крайния резултат.

ПЕРНИК (БЪЛГАРИЯ)
0-3
ЦСКА
НЕФТОХИМИК
Score
20 - 25
17 - 25
22 - 25
59 - 75

Лошо започна полуфиналната серия за ЦСКА, тежка загуба от звездите на Петър Дочев. Причините да се стигне до такъв развой на събитията – трудна адаптация за армейците в пернишката зала Борис Гюдеров където трябваше да се проведе тази среща. Получена травма на основния разпределител на отбора Владимир Станков което допълнително разстрои играта на отбора на ЦСКА. Добро разузнаване на Нефтохимик което позволи на опитните състезатели на Бургас да контролират всичко случващо се на терена. Акценти за отбелязване- Основна заслуга за победата на Нефтохимик е превъзходството в две фази от играта силен начален удар и добре организирана блокада в края на мрежата.15 точкови блокади за Нефтохимик срещу 7 за ЦСКА. Прибавяйки и доминацията на атака след негативно посрещане 50% за Нефтохимик срещу 25% за ЦСКА става ясно защо бургаските волейболисти спечелиха тази среща и поведоха в серията с 1-0 и дадоха сериозна заявка за класиране на финал имайки предвид ,че ще бъдат домакини в третия и четвъртия мач. Най резултатен състезател за ЦСКА Мляков реализирал 13 точки, за Нефтохимик Ники Николов с 20 точки, 9 от тях постигнати на блокада, Валентин Братоев добави 16 точки за крайната победа.

МОНТАНА(БЪЛГАРИЯ)
3-1
МОНТАНА
ДОБРУДЖА07
Score
20 - 25
25 - 19
25 - 21
27 - 25
97 - 90

Монтана направи първа успешна крачка към класиране на финал ,след като използва умело домакинското си предимство в първия мач от полуфиналната серия между двата отбора. Добруджа07 трябва да съжалява за пропусната възможност да си тръгне с победа от Монтана. Минимално превъзходство при атака след позитивно посрещане 60% срещу 54% за Монтана, изразено превъзходство при атака след защита 50% срещу 31% за домакините в този мач. Всички тези цифри са добри за Добруджа07 ,но главната причина за загубата след като  са започнали мача с гейм преднина ,са непредизвиканите грешки цели 38 грешки , 20 от тях на начален удар. Въпреки тези цифри малко не им е достигнало да вкарат мача в тайбрек . Най резултатен за домакините Минчо Минчев реализирал 17 точки, Николай Къртев е добавил 13 точки за победата. За гостите силен мач за Жулиен Георгиев реализирал 22 точки , Димитър Маринков е добавил 17 точки ,но и те са се оказали недостатъчни за победа.

+ There are no comments

Add yours